ΓΔ: 2656.8 -0.21% Τζίρος: 424.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:19:38
Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης

ΕΟΤ: Προώθηση Θεσσαλονίκης και Καστοριάς ως city break στη Σλοβενία

Δημοσιογραφική αποστολή από τη Σλοβενία επισκέφθηκε Θεσσαλονίκη και Καστοριά, προβάλλοντας τις ως ιδανικούς προορισμούς city break με αυθεντικές εμπειρίες στον γαστρονομικό, πολιτιστικό και τουρισμό υπαίθρου.

Η Θεσσαλονίκη και η Καστοριά παρουσιάστηκαν στο σλοβενικό κοινό ως ιδανικοί προορισμοί για city break, προσφέροντας αυθεντικές εμπειρίες που συνδυάζουν τουρισμό υπαίθρου, γαστρονομία και πολιτισμό. Αυτός ήταν ο στόχος του δημοσιογραφικού ταξιδιού (press trip) που διοργάνωσε η Υπηρεσία ΕΟΤ Σερβίας από τις 21 έως τις 25 Απριλίου 2026.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το ταξίδι πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ), τον Δήμο Καστοριάς και τον Σύνδεσμο Ξενοδόχων Καστοριάς. 

Συμμετείχαν εκπρόσωποι της Εθνικής Ραδιοτηλεόρασης της Σλοβενίας (RTV SLO) και του εξειδικευμένου περιοδικού «Pet Zvezdic» (Five Stars), ανάμεσά τους η Marjana Grcman και ο Peter Irman, πρόεδρος και αντιπρόεδρος, αντίστοιχα, της Ένωσης Δημοσιογράφων Τουρισμού της Σλοβενίας.

Κατά την επίσκεψή τους στη Θεσσαλονίκη, οι Σλοβένοι δημοσιογράφοι γνώρισαν σημαντικούς πολιτιστικούς πόλους της πόλης, όπως την παραδοσιακή αγορά και τον ναό του Αγίου Δημητρίου.

 Παράλληλα, επισκέφθηκαν τοπικές αγορές, ενημερώθηκαν για την παρασκευή εδεσμάτων όπως η μπουγάτσα και οι κολοκυθοκεφτέδες και δοκίμασαν τοπικές ποικιλίες κρασιών. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο γεγονός ότι η Θεσσαλονίκη αποτελεί μέλος του δικτύου Creative Cities Network for Gastronomy της UNESCO.

Στην Καστοριά, οι φιλοξενούμενοι ήρθαν σε επαφή με το ξεχωριστό αρχιτεκτονικό ύφος της πόλης, επισκέφθηκαν το Βυζαντινό Μουσείο και τον νεολιθικό οικισμό στο Δισπηλιό, ενώ συμμετείχαν και σε υπαίθριες δραστηριότητες στη λίμνη Ορεστιάδα.

Κατά την αναχώρησή τους από την Ελλάδα, οι Σλοβένοι δημοσιογράφοι εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για τη γαστρονομική σκηνή και τις ποικίλες δραστηριότητες της Θεσσαλονίκης. 

Εξίσου θετικά σχόλια απέσπασε και η Καστοριά, την οποία χαρακτήρισαν ως προορισμό μοναδικής φυσικής ομορφιάς, διαφορετικό από τους γνωστότερους ελληνικούς προορισμούς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απόστολος Τζιτζικώστας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζιτζικώστας: Ενότητα και δουλειά για ισχυρή εθνική παρουσία

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε στη Θεσσαλονίκη την ανάγκη εθνικής ενότητας και ενίσχυσης της ισχύος της χώρας, τιμώντας τις Ένοπλες Δυνάμεις και τονίζοντας το χρέος απέναντι στην ιστορία και στην ευρωπαϊκή ασφάλεια.
Θεσσαλονίκη, ΔΕΘ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Αγγελούδης από Βερολίνο – Στόχος αύξηση επισκεπτών όλο το έτος

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, από το Βερολίνο, προωθεί τη Θεσσαλονίκη με στόχο την αύξηση του τουρισμού όλο το χρόνο, παρουσιάζοντας την ιστορία, τον πολιτισμό και τη γαστρονομία της στο πλαίσιο της δράσης "Destination Thessaloniki".
Όλγα Κεφαλογιάννη πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλγα Κεφαλογιάννη: Θετική η ενίσχυση του Οδηγού Michelin στην Ελλάδα

Το Υπουργείο Τουρισμού χαιρετίζει την ένταξη Θεσσαλονίκης και Σαντορίνης στον Οδηγό MICHELIN 2027, στο πλαίσιο συνεργασίας με τον ΕΟΤ, στοχεύοντας στην ενίσχυση της γαστρονομικής ταυτότητας των ελληνικών προορισμών.
Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Βερολίνο και τη Λειψία για τουριστική προώθηση ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, θα ηγηθεί αποστολής σε Βερολίνο και Λειψία στις 22-25 Οκτωβρίου για την τουριστική προώθηση της πόλης, στο πλαίσιο της δράσης «Destination Thessaloniki» με στόχο τη γερμανική αγορά.
Κτήριο ρουμανικής βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμφωνία τουριστικής συνεργασίας Θεσσαλονίκης-Βουκουρεστίου την άνοιξη

Θεσσαλονίκη και Βουκουρέστι ενισχύουν τη συνεργασία τους με μνημόνιο που θα υπογράψουν οι δήμαρχοι την άνοιξη, εστιάζοντας στον τουρισμό, τις πανεπιστημιακές συνεργασίες και τη διασυνδεσιμότητα των δύο πόλεων.
Ολυμπία Τελιγιορίδου Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο ΠΑΣΟΚ εντάχθηκαν Τελιγιορίδου και Αβραμάκης, πρώην βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ

Στο ΠΑΣΟΚ εντάσσονται η Ολυμπία Τελιγιορίδου και ο Λευτέρης Αβραμάκης, πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από συνάντηση με τον Νίκο Ανδρουλάκη στη Θεσσαλονίκη, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από το Κίνημα.