Φώτο: ΑΠΕ

Στην Τυνησία τη Δευτέρα ο Ν. Δένδιας - Στην ατζέντα η Λιβύη

Ο υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της χώρας, Kais Saied και τον Πρωθυπουργό, Elyes Fakhfakh, ενώ θα έχει συνομιλίες με  τον ομόλογό του, Noureddine Erray.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα μεταβεί, αύριο Δευτέρα 29 Ιουνίου, στην Τυνησία όπου θα έχει συναντήσεις με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.

Κατά την επίσκεψή του στην Τυνησία, ο υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της χώρας, Kais Saied και τον Πρωθυπουργό, Elyes Fakhfakh, ενώ θα έχει συνομιλίες με  τον ομόλογό του, Noureddine Erray.

Οι συζητήσεις θα εστιασθούν σε ζητήματα διμερούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος, με έμφαση στις τρέχουσες εξελίξεις στη Λιβύη και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Επίσης, θα συζητηθούν το Μεσανατολικό και οι σχέσεις ΕΕ-Τυνησίας.

Τέλος, θα υπογραφεί Συμφωνία Θαλασσίων Μεταφορών μεταξύ των δύο χωρών.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τον Αύγουστο οι αποφάσεις της ΕΕ για κυρώσεις κατά της Τουρκίας

Ο Ν. Δένδιας τόνισε ότι η Ελλάδα έχει ζητήσει να υπάρξει κατάλογος συγκεκριμένων κυρώσεων, οι οποίες θα είναι κατά κύριο λόγο οικονομικές και θα αφορούν τομείς όπως οι τράπεζες και ο τουρισμός.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις Βρυξέλλες ο Ν. Δένδιας για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

Κεντρικό θέμα η συνολική προσέγγιση των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας, με έμφαση στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, συμπεριλαμβανομένου του μεταναστευτικού/προσφυγικού.