ΓΔ: 2559.18 -0.35% Τζίρος: 356.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Άνδρας με κοστούμι
Φωτογραφία Menelaos Myrillas / SOOC

Συνάντηση Θ. Δαβάκη με μέλη της Επιτροπής Άμυνας του ουκρανικού Κοινοβουλίου

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Θανάσης Δαβάκης συναντήθηκε με μέλη της ουκρανικής Επιτροπής Άμυνας, συζητώντας για τους ιστορικούς δεσμούς Ελλάδας-Ουκρανίας, την αμυντική συνεργασία και τον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Θανάσης Δαβάκης συναντήθηκε στη Βουλή με μέλη της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων του ουκρανικού Κοινοβουλίου, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Ιουνίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στη συνάντηση εξετάστηκαν οι ιστορικοί δεσμοί φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Ουκρανίας, η προοπτική ενίσχυσης της διμερούς αμυντικής συνεργασίας και το εκτεταμένο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο κ. Δαβάκης, καλωσορίζοντας τα μέλη της ουκρανικής αντιπροσωπείας, επισήμανε ότι οι δύο χώρες μοιράζονται κοινές θεμελιώδεις αξίες, όπως η δημοκρατία, το κράτος δικαίου, ο σεβασμός στο Διεθνές Δίκαιο και η προσήλωση στην ειρήνη.

«Υποδέχθηκα σήμερα αντιπροσωπεία της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων του ουκρανικού Κοινοβουλίου, με την οποία είχαμε μια ουσιαστική και εποικοδομητική συνάντηση», ανέφερε μετά το πέρας των συνομιλιών ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Η Ελλάδα και η Ουκρανία αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις σε ένα σύνθετο διεθνές περιβάλλον. Συζητήσαμε ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και τις προοπτικές για περαιτέρω κοινές πρωτοβουλίες στον τομέα της άμυνας», υπογράμμισε ο κ. Δαβάκης.

Κλείνοντας, ο υφυπουργός τόνισε πως «η Ελλάδα παραμένει σταθερά προσηλωμένη στους δεσμούς διεθνούς συνεργασίας» και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η συνάντηση θα συμβάλει ουσιαστικά στην περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σταύρος Παπασταύρου ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπασταύρου: Η ενέργεια κλειδί για τον ενισχυμένο ρόλο της Ελλάδας

Ο Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισε ότι η Ελλάδα ενισχύει τη γεωστρατηγική και ενεργειακή της θέση, αναφέροντας σημαντικές συμφωνίες, νέες γεωτρήσεις και επενδύσεις που αυξάνουν την ασφάλεια, τον εθνικό πλούτο και τις θέσεις εργασίας.
Γιώργος Γεραπετρίτης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: Καμία αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία από την Ελλάδα

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης ξεκαθάρισε στη Βουλή ότι η Ελλάδα δεν θα στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία, απαντώντας στον Κυριάκο Βελόπουλο, και υπερασπίστηκε την ενεργειακή και φορολογική πολιτική της κυβέρνησης.
Υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ελλάδα υπέρ της σύγκλησης του ΣΑ του ΟΗΕ για την Ουκρανία

Η Ελλάδα διαβεβαιώνει για τη σταθερή στήριξή της στην Ουκρανία μετά την αύξηση ρωσικών επιθέσεων. Ως προεδρεύουσα στο ΣΑ του ΟΗΕ, τάσσεται υπέρ του αιτήματος σύγκλησης για εξέταση των επιθέσεων αυτών.
Γιώργος Γεραπετρίτης στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: Καμία πίεση ή απειλή κατά της Ελλάδας μετά την επίσκεψη Ρούμπιο

Ο Γ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι δεν υπάρχει ανάγκη κλήσης της Αμερικανίδας πρέσβειρας, διαψεύδοντας δημοσιεύματα για δήθεν απειλές, ενώ υπογράμμισε τη διπλωματική ισχύ της Ελλάδας. Ερωτήματα έθεσε η Σία Αναγνωστοπούλου.
Κτίριο Ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νομοσχέδιο για εξωδικαστική επίλυση διαφορών – Οι θέσεις των κομμάτων

Η Ελλάδα καινοτομεί με νέο Κώδικα Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών, αλλάζοντας τον τρόπο επίλυσης διαφωνιών. Ο υφ. Δικαιοσύνης ανέφερε πως το νομοσχέδιο στοχεύει σε γρήγορες, φιλικές λύσεις, βελτιώνοντας την καθημερινότητα των πολιτών.
Βασίλης Κικίλιας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΗΠΑ: Αναγνώριση της ναυτιλιακής ισχύος της Ελλάδας στον Στρατηγικό Διάλογο

Ο Β. Κικίλιας τόνισε στη Βουλή τη σημασία ένταξης της ναυτιλίας στον Στρατηγικό Διάλογο Ελλάδας-ΗΠΑ, με συμφωνία για αναγνώριση ναυτικών πιστοποιητικών, αναδεικνύοντας τον ρόλο της Ελλάδας στη διεθνή ναυτιλία και τον ΟΗΕ.