Καραμανλής: 63.000 επιβάτες θα χρησιμοποιούν καθημερινά τους τρεις νέους σταθμούς

Από αύριο παραδίδονται στο επιβατικό κοινό οι σταθμοί «Αγία Βαρβάρα», «Κορυδαλλός» και «Νίκαια» στην επέκταση της Γραμμής 3 του Μετρό, «Χαϊδάρι – Πειραιάς».

Από αύριο παραδίδονται στο επιβατικό κοινό οι σταθμοί «Αγία Βαρβάρα», «Κορυδαλλός» και «Νίκαια» στην επέκταση της Γραμμής 3 του Μετρό, «Χαϊδάρι – Πειραιάς», όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, κατά την ειδική τελετή στο σταθμό της Νίκαιας.

«Ξέρετε ότι αυτή είναι η πρώτη μας προτεραιότητα: η προσπάθεια να κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητα του πολίτη», τόνισε ο υπουργός. 

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανέφερε ορισμένα στοιχεία για να γίνει κατανοητό καλύτερα τι σημαίνουν στην πράξη αυτοί οι τρεις νέοι σταθμοί: «Υπολογίζεται ότι θα χρησιμοποιούν το Μετρό 63.000 νέοι επιβάτες ημερησίως. Θα κυκλοφορούν στους δρόμους 11.000 λιγότερα Ι.Χ. αυτοκίνητα ημερησίως. Και τέλος, θα μειωθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 60 τόνους ημερησίως».

Σημείωσε δε ότι: «Έτσι, σήμερα, πάνω από τους μισούς κατοίκους της Αττικής, συγκεκριμένα 2,6 εκατομμύρια, έχουν άμεση πρόσβαση στα μέσα σταθερής τροχιάς. Κι αυτό δείχνει ότι πλέον το δίκτυο των μέσων σταθερής τροχιάς και ιδίως του Μετρό, καλύπτει όλο και πιο ικανοποιητικά τον νομό Αττικής».

Παράλληλα, τόνισε ότι «επόμενος στόχος είναι να είμαστε συνεπείς και με το δεύτερο σκέλος της δέσμευσής μας: Δηλαδή να είναι έτοιμοι το 2022 και οι άλλοι 3 σταθμοί, τους οποίους παραλάβαμε με πολύ σοβαρές καθυστερήσεις, Μανιάτικα, Δημοτικό Θέατρο και Πειραιάς».

Το παρών στην ειδική τελετή έδωσαν επίσης ο υφυπουργός Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο γενικός γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, ο γενικός γραμματέας Μεταφορών, Νίκος Σταθόπουλος, ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ, Ιωάννης Γκόλιας, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Νικόλαος Αθανασόπουλος, ο πρόεδρος της ΣΤΑΣΥ, Χαράλαμπος Δαμάσκος, ο διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ, Νικόλαος Χαιρέτας, ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ, Νίκος Ταχιάος, ο διευθύνων σύμβουλος της Αττικό Μετρό ΑΕ Νίκος Κουρέτας και το διοικητικό συμβούλιο της Αττικό Μετρό ΑΕ., οι Δήμαρχοι Αγίας Βαρβάρας Λάμπρος Μίχος, Κορυδαλλού Νίκος Χουρσαλάς και Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, οι υπουργοί Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, καθώς και βουλευτές όλων των πολιτικών κομμάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για Μετρό: «Το είπαμε, το κάναμε, προτιμούμε να μιλάνε τα έργα μας»

«Τέτοιες ημέρες το 2022 το μετρό θα συναντά τις γραμμές του ηλεκτρικού στον Πειραιά, θα τερματίζει στην καρδιά της πόλης», ανέφερε στην παράδοση των νέων σταθμών «Αγία Βαρβάρα», «Κορυδαλλός», «Νίκαια».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καραμανλής: Το 2022 θα έτοιμοι οι σταθμοί του μετρό στον Πειραιά

Κατηγορώντας την προηγούμενη κυβέρνηση για καθυστερήσεις στα έργα επέκτασης της Γραμμής 3 του μετρό, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής, ανακοίνωσε ότι το 2022 θα μπορούν να παραδοθούν οι 3 νέοι σταθμοί.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νόμο για προσωπικό ασφαλείας στο Μετρό ετοιμάζει η κυβέρνηση

Έτοιμη να πάρει μέτρα η κυβέρνηση μετά τη σημερινή, αιφνίδια στάση εργασίας. «Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προανήγγειλε νομοθετική ρύθμιση για προσωπικό ασφαλείας.