Α. Γεωργιάδης: Η απόφαση για την Αγ. Σοφία δείχνει τις προθέσεις του Ερντογάν

Ο υπ. Ανάπτυξης σημείωσε πως «η Ελλάδα είναι δυνατή» και ο Ερντογάν «όπως μας δοκίμαζε στον Έβρο και έφαγε χαστούκι» έτσι θα λάβει και τώρα αποφασιστική απάντηση.

Την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης θα δοκιμάσει ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν που φαίνεται οτι δεν υπολογίζει την Δύση και δείχνει πως στρέφεται προς την Ανατολή υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης που τόνισε οτι το ζήτημα της Αγίας Σοφίας δεν είναι μόνο διεθνές αλλά και ελληνοτουρκικό.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί ο κ.  Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε πως «η μεγάλη του θεού Αγία Σοφία βρίσκεται πάλι σε καθεστώς αιχμαλωσίας», και τόνισε πως «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η απόφαση αυτή του Ερντογάν μας πονάει, μας οργίζει, μας δημιουργεί ψυχική και συναισθηματική φόρτιση και ασφαλώς είναι διεθνές θέμα, αλλά είναι και ελληνοτουρκικό θέμα». Όπως εξήγησε είναι ελληνοτουρκικό θέμα «όχι μόνο για την Αγία Σοφία αυτή καθαυτή μόνον, αλλά για το τι αυτό δηλώνει για τις προθέσεις του Ερντογάν για το μέλλον».

Ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε πως πρέπει «να συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις διεθνείς μας συμμαχίες αλλά να είμαστε και δυνατοί και αποφασισμένοι» τονίζοντας πως «είμαστε απολύτως αποφασισμένοι. Αν ο Ερντογάν νομίζει ότι δεν είμαστε κάνει πολύ μεγάλο λάθος. Η Ελλάδα είναι δυνατή», ενώ δεν ξέχασε να κάνει αναφορά και στα γεγονότα στα ελληνοτουρκικά σύνορα νωρίτερα στη χρονιά αναφέροντας πως «έτσι μας δοκίμαζε και στον Έβρο και έφαγε το χαστούκι του».

Η απόφαση αυτή δείχνει ότι ο Ερντογάν δεν υπολογίζει τη Δύση επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης τονίζοντας πως «ακολουθεί οριστικά τον δρόμο προς την Ανατολή», ενώ για το θέμα της κάλυψης των αγιογραφιών είπε ότι «είναι αίσχος η απόφαση αυτή. Οι σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας δε μπορεί να είναι η ίδια με πριν».

Σχετικά με τα οικονομικά θέματα ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν δοθεί μέχρις στιγμής δυο επιστρεπτέες προκαταβολές. Όσο για το ΤΕΠΙΧ 2, ο υπουργός ανέφερε πως έχει συμβασιοποιηθεί 100%, των 2 δισ. και έχει εκταμιευθεί το 1 δισ. «Περνάμε τα χρήματα για να δώσουμε και 1 δισ. επιλέον στο ΤΕΠΙΧ, ώστε όλες οι επιχειρήσεις να πάρουν λεφτά», είπε συγκεκριμένα ο υπουργός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: Αναγκαία η αποκατάσταση επικοινωνίας Μητσοτάκη - Ερντογάν

Δεν πρόκειται να πάμε προφανώς σε διπλωματία των όπλων, για μας πάντα αποτελεί το έσχατο μέσο, όμως η Ελλάδα στο διπλωματικό παιχνίδι δεν είναι μόνη , υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Καταγράψαμε τις διαφωνίες με τον Ερντογάν

Η συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης, η στάση του τουρκικού λιμενικού στο μεταναστευτικό αλλά και οι συζητήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκη - Ερντογάν.