ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:41:07
Πυρκαγιά σε δάσος

Πλατφόρμα για προσωρινή στέγαση πληγέντων από τη φωτιά στο Ρέθυμνο

Λειτουργεί ειδική πλατφόρμα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για προσωρινή διαμονή πληγέντων από πυρκαγιά στον Δήμο Αγίου Βασιλείου, σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και το ΞΕΕ.

Σε λειτουργία βρίσκεται ειδική πλατφόρμα στην ιστοσελίδα του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, η οποία ενισχύει τις παροχές των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την προσωρινή διαμονή των πληγέντων από την πυρκαγιά της 29ης Ιουλίου 2026 στον Δήμο Αγίου Βασιλείου, Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου.

Η πλατφόρμα σχεδιάστηκε από το υπουργείο Τουρισμού σε συνεργασία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, με στόχο την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών που έχουν ανάγκη στέγασης λόγω της καταστροφής.

Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αναφέρεται ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα, περίπου στις 14:30, σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Κρύα Βρύση Ρεθύμνου Κρήτης. Εκδόθηκε μήνυμα μέσω του 112, με το οποίο καλούνται οι πολίτες στην περιοχή της Αγίας Γαλήνης να απομακρυνθούν προς το Τυμπάκι, ακολουθώντας τις οδηγίες των αρχών.

Παράλληλα, το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, το υπουργείο Τουρισμού, η Περιφέρεια Κρήτης και οι Δήμοι Αγίου Βασιλείου και Φαιστού συνεργάζονται για τη μεταφορά και προστασία των πολιτών που βρίσκονται στην πληγείσα περιοχή.

Όπως σημειώνεται, οι αρμόδιες αρχές παραμένουν σε συνεχή ετοιμότητα, ενώ οι πολίτες καλούνται να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρχών και να ενημερώνονται αποκλειστικά από επίσημες πηγές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φλόγες δάσους πυρκαγιά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσκεψη στην Κόνιτσα με θέμα την πυρκαγιά, παρουσία Ευ. Τουρνά

Σε σύσκεψη στην Κόνιτσα υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης συζητήθηκε η καταστροφή από τη συνεχιζόμενη πυρκαγιά, η πορεία της κατάσβεσης και ο συντονισμός φορέων, με 200 άτομα να επιχειρούν στο δυσπρόσιτο δάσος της Τραπεζίτσας.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για νέο πλαίσιο στεγαστικής αρωγής

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης εισάγει σαφές νέο πλαίσιο για στεγαστική αρωγή, πρώτη αρωγή και οικονομικές ενισχύσεις στους πληγέντες από φυσικές καταστροφές και ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΔΙΕΘΝΗ

Δώδεκα νεκροί και δεκάδες τραυματίες σε φωτιές στην ανατολική Αλγερία

Τουλάχιστον 12 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από δασικές πυρκαγιές στη βορειοανατολική Αλγερία. Πολλές οικογένειες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, ενώ οι αρχές παρακολουθούν την εξέλιξη των επιχειρήσεων κατάσβεσης.
Ευάγγελος Τουρνάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρνάς: 3.083 πυρκαγιές φέτος – 830 μόνο τον Αύγουστο, δύσκολες μέρες μπροστά

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, προειδοποιεί σε συνέντευξή του για τον αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιών λόγω ξηρασίας και ισχυρών ανέμων, καλώντας τους πολίτες σε αυξημένη προσοχή τις επόμενες κρίσιμες ημέρες.
Καθεδρικός Σαν Σαλβαδόρ
ΔΙΕΘΝΗ

Σε κόκκινο συναγερμό το Ελ Σαλβαδόρ λόγω ξηρασίας από Ελ Νίνιο

Οι αρχές του Σαλβαδόρ κήρυξαν κόκκινο συναγερμό σε όλη τη χώρα λόγω έντονης ξηρασίας που προκαλεί το φαινόμενο Ελ Νίνιο, με σοβαρές απώλειες στις σοδειές και 14 ρεκόρ θερμοκρασιών τον Αύγουστο.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκινούν αύριο οι αυτοψίες ζημιών από τις πυρκαγιές στη Σαλαμίνα

Αύριο ξεκινούν οι αυτοψίες στη Σαλαμίνα για τις ζημιές από τις πυρκαγιές, με στόχο την ταχεία αποζημίωση των πληγέντων. Το πρώτο στάδιο αφορά επιδόματα για οικοσκευή και πρώτες ανάγκες. Καταγράφονται 15 σπίτια και μία επιχείρηση.