ΓΔ: 2613.49 1.22% Τζίρος: 290.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:18
Άδωνις Γεωργιάδης φόρουμ

Ορεστιάδα: Επίσκεψη Γεωργιάδη και αναβαθμισμένο ΚΥ Δικαίων

Η ανάγκη εκσυγχρονισμού του Κέντρου Υγείας Δικαίων αναδείχθηκε μετά από σοβαρό περιστατικό υγείας, παρουσία της υφυπουργού Υγείας. Ένα χρόνο μετά, το ανακαινισμένο κέντρο εγκαινιάστηκε και παραδόθηκε πλήρως εξοπλισμένο.

Η ανάγκη για εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Δικαίων στον Δήμο Ορεστιάδας αναδείχθηκε έντονα πριν από ένα χρόνο, όταν ένα σοβαρό περιστατικό υγείας ηλικιωμένου αντιμετωπίστηκε επιτυχώς παρουσία της υφυπουργού Υγείας, Ειρήνης Αγαπηδάκη, κατά την επίσκεψή της στον Βόρειο Έβρο.

Όπως δήλωσε η υφυπουργός στο περιθώριο των εγκαινίων που πραγματοποιήθηκαν σήμερα από τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, το περιστατικό αυτό υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης με ιατρικό προσωπικό και ανακαίνισης των υποδομών.

Ένα χρόνο μετά τη σχετική συζήτηση με τον τότε διευθυντή του Κέντρου Υγείας για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η δομή — με τον κ. Γεωργιάδη να χαρακτηρίζει την προηγούμενη εικόνα ως αποκαρδιωτική — το νέο, σύγχρονο και άρτια εξοπλισμένο Κέντρο παραδόθηκε πλέον στους πολίτες και το προσωπικό.

Παρουσιάζοντας τη στρατηγική του υπουργείου Υγείας, ο υπουργός και η υφυπουργός τόνισαν τη συνέπεια στην αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης. Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, η απορρόφηση ξεπέρασε το 1.750.000.000 ευρώ.

Ο υπουργός σημείωσε: «Στο υπουργείο Υγείας πετύχαμε το 100% της απορρόφησης και παραπάνω. Αναλάβαμε να παραδώσουμε 157 Κέντρα Υγείας και τελικά θα είναι σημαντικά περισσότερα. Όταν θα αποχωρήσουμε από το υπουργείο Υγείας, μετά την ολοκλήρωση της αποστολής μας, θα παραδώσουμε σ’ όποιους διαδόχους μας επιλέξει ο ελληνικός λαός ένα πολύ καλύτερο ΕΣΥ απ’ αυτό που παραλάβαμε».

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε τη σημασία λειτουργίας μιας σύγχρονης δομής σε περιοχές όπως ο Έβρος, όπου «το να μπορούν οι κάτοικοι να ζουν και να προκόβουν εδώ είναι ζήτημα εθνικής επιβίωσης».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυροσβέστης μετά από φωτιά
ΔΙΕΘΝΗ

Καναδάς: Νεκροί από μεγάλη φωτιά σε στρατιωτική βάση της Αλμπέρτα

Πυρκαγιά σε στρατιωτική βάση στη δυτική Καναδά προκάλεσε νεκρούς και τραυματίες, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας. Τα νοσοκομεία της περιοχής έχουν κατακλυστεί από τραυματίες, με αυξημένες ανάγκες για φροντίδα.
Αστυνομική κορδέλα οδού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δοχείο με επικίνδυνο υλικό βρέθηκε σε κάδο στον Άγιο Δημήτριο

Συναγερμός στην Πυροσβεστική στον Άγιο Δημήτριο όταν εντοπίστηκε δοχείο με επικίνδυνο υλικό σε κάδο απορριμμάτων. Ακολουθήθηκε πρωτόκολλο για την ασφάλεια, ενώ το δοχείο παρέλαβαν ειδικοί.
Σημαία Κένυας
ΔΙΕΘΝΗ

Κένυα: Επιβεβαιώθηκε τρίτο κρούσμα Έμπολα, γυναίκα 65 ετών

Η Κένυα ανακοίνωσε τρίτο κρούσμα Έμπολα μέσα σε λίγες ημέρες, αυτή τη φορά σε 65χρονη συγγενή των προηγούμενων νοσούντων. Η γυναίκα νοσηλεύεται, ενώ όλα τα κρούσματα συνδέονται με την επιδημία στη ΛΔ Κονγκό.
Άδωνις Γεωργιάδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Αναβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας για την Ήπειρο

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, εγκαινίασε το νέο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και τόνισε τη βελτίωση των δομών Υγείας στην Ήπειρο και τις αναβαθμισμένες υπηρεσίες για τους πολίτες.
Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης εξωτερικά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Θεσσαλονίκης ανησυχεί για μετακινήσεις γιατρών από Νοσοκομείο Έδεσσας

Ο δήμος Έδεσσας εκφράζει ανησυχία για τη μετακίνηση ιατρών από το τοπικό νοσοκομείο προς άλλα και καλεί τις αρχές να επανεξετάσουν τις αποφάσεις, λόγω του ήδη οριακού προσωπικού και του κινδύνου για την υγεία των πολιτών.
Άδωνις Γεωργιάδης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδωνις Γεωργιάδης στα Ιωάννινα: Αλλαγές-σταθμός στο ΕΣΥ

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε προσλήψεις γιατρών-νοσηλευτών και δωρεάν εξετάσεις στα ΚΑΠΗ Ιωαννίνων, εγκαινιάζοντας ανακαινισμένες δομές υγείας σε Μέτσοβο και Ιωάννινα, τονίζοντας τη σημασία τους για την τοπική κοινωνία.