Σημαντική χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης τη συμφωνία για τη μείωση των τιμών, τονίζοντας ότι οι πολίτες μπορούν να εξαγάγουν τα δικά τους συμπεράσματα για την πρωτοβουλία αυτή. Οι δηλώσεις του πραγματοποιήθηκαν στο περιθώριο του Συνεδρίου των Αιγών στη Βεργίνα Ημαθίας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.
Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε πως «δεν ισχυριζόμαστε ότι είναι μαγική συνταγή, αλλά δεν θα αφήσουμε κιόλας κάθε λαϊκιστή να μειώνει κάθε προσπάθεια». Επιπλέον, υπογράμμισε ότι η αντιμετώπιση των προβλημάτων απαιτεί ρεαλισμό, ενώ η ισοπέδωση θετικών πρωτοβουλιών είναι εξίσου αρνητική με την άρνηση ύπαρξης των προκλήσεων.
Αναφερόμενος στην απόφαση της ΔΕΗ να μειώσει το μπλε τιμολόγιο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επισήμανε πως πρόκειται για μία πολύ σημαντική μείωση, η οποία είναι χρήσιμη για κάθε καταναλωτή. Όπως σημείωσε, η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί απόδειξη της ανοδικής πορείας της ΔΕΗ, με θετικές επιπτώσεις τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τον ανταγωνισμό.
Ο κ. Χατζηδάκης μίλησε και για το συνέδριο των Αιγών και την ανάπλαση του οικισμού της Βεργίνας. Τόνισε ότι το φόρουμ πραγματοποιείται σε ένα μουσείο-σύμβολο της ιστορίας και του πολιτισμού, όπου συμπολίτες με δημόσιο λόγο θα εκθέσουν απόψεις για την ανάπτυξη της Ημαθίας, της Μακεδονίας και της Ελλάδας.
Τέλος, αναφέρθηκε στην ανάπλαση του οικισμού της Βεργίνας, χαρακτηρίζοντάς την ως έργο με προστιθέμενη αξία, όχι μόνο για την τοπική κοινότητα αλλά για ολόκληρη τη χώρα, που ενισχύει την επισκεψιμότητα και την ανάπτυξη της περιοχής.