Την ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στα καύσιμα υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Τσουκαλάς, σε συνέντευξή του στο Mega. Ο κ. Τσουκαλάς επέκρινε τη στάση της κυβέρνησης, σημειώνοντας πως η επιλογή να λαμβάνονται μέτρα μόνο αφού παρουσιαστεί το πρόβλημα είναι, όπως ανέφερε, «λάθος».
Παρουσιάζοντας τη θέση του κόμματος, ο κ. Τσουκαλάς αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Ιταλίας, όπου, σύμφωνα με όσα είπε, τα επιπλέον έσοδα από τον ΦΠΑ λόγω αύξησης τιμών επιστρέφονται στους πολίτες μέσω προσωρινής μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης. Τόνισε ότι αυτή την πρόταση διατύπωσε και ο Νίκος Ανδρουλάκης, επισημαίνοντας πως δεν προκύπτει επιβάρυνση για τον προϋπολογισμό, καθώς εξισορροπούνται τα έσοδα.
Το ΠΑΣΟΚ, όπως δήλωσε, έχει εισηγηθεί παρέμβαση ύψους περίπου 300 εκατ. ευρώ στον ΕΦΚ για λίγους μήνες, ενώ στηρίζει την υιοθέτηση ευρωπαϊκών πρακτικών που δεν δημιουργούν δημοσιονομικό κενό. Ο κ. Τσουκαλάς διευκρίνισε πως το κόμμα προτείνει μέτρα ελάφρυνσης της κοινωνίας για το επόμενο διάστημα και κατηγόρησε την κυβέρνηση για διαστρέβλωση των θέσεών του.
Επιπλέον, αναφέρθηκε στην πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη για στήριξη της νησιωτικότητας, χαρακτηρίζοντάς την «πολύ καινοτόμα». Όπως εξήγησε, προβλέπει τη δημιουργία ειδικού λογαριασμού όπου τα έσοδα από τη διαφορά ΦΠΑ θα επιστρέφουν σε πολιτικές ενίσχυσης νησιωτικών περιοχών, όπως υποδομές, υγεία και παιδεία.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για «αλαζονεία» και «προκλητικές δηλώσεις» στελεχών, υποστηρίζοντας πως ο πρωθυπουργός εμφανίζεται αποκομμένος από την κοινωνία. Επισήμανε την ανάγκη για πολιτικούς που να νιώθουν το χρέος να προσφέρουν και όχι να διχάζουν, τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να ενώσει την Ελλάδα και να ανοίξει μια νέα σελίδα για τη χώρα.