ΓΔ: 2606.95 -0.31% Τζίρος: 194.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: ΑΠΕ

Στην Κύπρο τη Δευτέρα ο Χρήστος Σταϊκούρας

Την Κύπρο θα επισκεφθεί την προσεχή Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, προκειμένου να μιλήσει σε εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Στην Κύπρο θα βρεθεί την ερχόμενη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος θα είναι κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Πανεπιστημίου, η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο έκτακτης συνεδρίας του ανώτατου ακαδημαϊκού θεσμικού οργάνου του πανεπιστημίου, ενώ θέμα της ομιλίας του Χρήστου Σταϊκούρα είναι: «Επενδύσεις στην εποχή της Οικονομίας της Γνώσης».

Τον υπουργό θα προλογίσει ο πρύτανης και πρόεδρος της Συγκλήτου Καθηγητής Κώστας Γουλιάμος.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας είναι εντεταλμένος επ. καθηγητής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Τα μέλη της ακαδημαϊκής και διοικητικής κοινότητας, όπως και οι Αρχές του πανεπιστημίου, δικαιούνται να αισθάνονται υπερήφανοι που μέλος της μεγάλης οικογένειας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου έχει αναλάβει τα ηνία της ελληνικής οικονομίας, αναφέρει το πανεπιστήμιο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υποθαλάσσιο καλώδιο Cyprus
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: Γαλλική ασπίδα απέναντι στην Τουρκία

Πώς η Αθήνα προσπαθεί μέσω Γαλλίας να ξεκλειδώσει την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδος - Κύπρου, παρακάμπτοντας την αναθεωρητική πολιτική της Άγκυρας. Συμφωνίες, διπλωματικοί ελιγμοί και η επιστροφή της Τουρκίας στην τακτική των παραβιάσεις.
Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Απαξιώνονται οι αμφισβητήσεις για το καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου

Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, σχολίασε τη συμφωνία ΑΔΜΗΕ-Meridiam για το καλώδιο Ελλάδας-Κύπρου, τονίζοντας πως οι αμφισβητήσεις καταρρίπτονται, ενώ σημείωσε ότι η κυβέρνηση δίνει απαντήσεις με πράξεις, όχι λόγια.
Υπογραφή συμφωνίας GSI
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η είσοδος της Meridiam στον GSI δίνει ώθηση στη διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου

Η είσοδος του γαλλικού επενδυτικού ομίλου ως πλειοψηφικού μετόχου της GSI, η στρατηγική συμφωνία με τη Nexans και η διατήρηση του ΑΔΜΗΕ στον ρόλο του στρατηγικού μετόχου δημιουργούν νέα δεδομένα για ένα από τα πλέον εμβληματικά ενεργειακά έργα της Ανατολικής Μεσογείου.
Ηλεκτρική διασύνδεση ΑΔΜΗΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάντζος-Παρασύρης: Απαιτείται δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για κρίσιμο έργο

Το ΠΑΣΟΚ ζητά από την κυβέρνηση δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου, τονίζοντας τη σημασία του έργου για την ενεργειακή ασφάλεια και τις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί.
Ηλεκτρική διασύνδεση ΑΔΜΗΕ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης στη διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου από Meridiam

Η είσοδος της Meridiam ως πλειοψηφικού μετόχου στη Great Sea Interconnector ενισχύει την αξιοπιστία και τις προϋποθέσεις για ταχύτερη υλοποίηση της διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου, ενδυναμώνοντας και τη χρηματοδοτική βάση του έργου.