Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε από τη Βουλή το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, το οποίο αφορά την ενίσχυση της εποπτείας στις υπό διαχείριση απαιτήσεις από δάνεια και πιστώσεις, την προστασία των συνεπών οφειλετών, καθώς και ρυθμίσεις για τη φορολογική μεταχείριση και εποπτεία των κρυπτοστοιχείων. Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει, επίσης, διατάξεις για τη λογιστική μεταρρύθμιση της Γενικής Κυβέρνησης, την ενίσχυση των συλλογικών επενδύσεων και της κεφαλαιαγοράς, καθώς και τη διαχείριση κινδύνων και την εποπτεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Σύμφωνα με την ψηφοφορία, η ΝΔ ψήφισε θετικά επί της αρχής, ενώ όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης καταψήφισαν το νομοσχέδιο. Παράλληλα, εγκρίθηκε και η σχετική υπουργική τροπολογία.
Στην ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη, τα άρθρα του Μέρους Α’ που αφορούν το πλαίσιο ενίσχυσης της εποπτείας των εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων, τις διαδικασίες ρύθμισης οφειλών, καθώς και τις ρυθμίσεις προς τη φορολογική διοίκηση και τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία από τους βουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Συνολικά, στην ονομαστική ψηφοφορία συμμετείχαν 288 βουλευτές, εκτός από το άρθρο 38 όπου ψήφισαν 287. Ενδεικτικά, το άρθρο 3 σχετικά με τον "Ετήσιο διαχειριστικό έλεγχο διαχειριστικών απαιτήσεων και δημοσιοποίηση πληροφοριών" έλαβε 204 ψήφους υπέρ, 49 κατά και 35 παρών. Το άρθρο 4 για τις "Υποχρεώσεις διαφάνειας και δημοσιοποίησης πληροφοριών" συγκέντρωσε 212 ψήφους υπέρ, 70 κατά και 22 παρών.
Ανάμεσα στα σημαντικότερα άρθρα, το άρθρο 15 για την "Προστασία του συνεπούς οφειλέτη από ενέργειες είσπραξης" ψηφίσθηκε με 227 ψήφους υπέρ, έναντι 47 κατά και 14 παρών, ενώ το άρθρο 35, που αφορά τη ρύθμιση τμηματικής καταβολής οφειλών στη φορολογική διοίκηση έως 120 δόσεις, έλαβε 197 ψήφους υπέρ, 37 κατά και 54 παρών.
Η υπουργική τροπολογία, η οποία προβλέπει σταθερό επιτόκιο 3% για τις ρυθμίσεις δανειακών οφειλών μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού και αύξηση του ανώτατου προστίμου που μπορεί να επιβάλλει η Τράπεζα της Ελλάδος στους Servicers από 500.000 σε 5 εκατ. ευρώ, εγκρίθηκε με 212 ψήφους υπέρ, 49 κατά και 27 παρών.