ΓΔ: 898.63 -0.74% Τζίρος: 98.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Έρευνες κοντά σε Ρόδο - Καστελόριζο προαναγγέλλει η Yeni Safak

Να κρατήσει δίκαιη και αμερόληπτη στάση η Ε.Ε. ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία ζήτησε ο Ερντογάν από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Αμεροληψία ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση ο πρόεδρος της Τουρκίας, λέγοντας στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία την Κυριακή, ότι η στάση της ΕΕ στην Ανατολική Μεσόγειο θα αποτελέσει δοκιμασία για την ειλικρίνειά της.

Αυτό προκύπτει από ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, σύμφωνα με την οποία «ο πρόεδρος Ερντογάν είπε ότι η στάση που θα κρατήσει η ΕΕ στην ανατολική Μεσόγειο θα αποτελέσει ένα τεστ ειλικρίνειας όσον αφορά το διεθνές δίκαιο και την περιφερειακή ειρήνη. Ο πρόεδρος Ερντογάν κάλεσε τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τα κράτη-μέλη να δείξουν υπευθυνότητα και να παραμείνουν δίκαιοι, αμερόληπτοι και αντικειμενικοί για όλα τα περιφερειακά ζητήματα, κυρίως στην ανατολική Μεσόγειο».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ τόνισε, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, ότι είναι σημαντικό να υπάρξει αποκλιμάκωση και κάλεσε την Τουρκία να απέχει από δραστηριότητες που αυξάνουν τις εντάσεις.

Yeni Safak: Το Oruc Reis θα φθάσει σε Ρόδο και Καστελόριζο

Για ανανέωση της τουρκικής Navtex έως τις 25 Σεπτεμβρίου κάνει λόγο η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ.

Η τουρκική εφημερίδα σημειώνει ότι το ερευνητικό σκάφος, Oruc Reis θα συνεχίσει το ταξίδι του και θα κατευθυνθεί βορειότερα φτάνοντας στα όρια των χωρικών υδάτων, στα 6 μίλια από τη Ρόδο και το Καστελόριζο.

Την ίδια ώρα, η εφημερίδα Sozcu στο πρωτοσέλιδό της αναφέρει ότι η Ελλάδα αυξάνει την ένταση στέλνοντας στα ελληνικά νησιά (Κω, Λέρο, Σύμη, Καστελόριζο, Χίο, Λέσβο) 540 στρατιώτες επισημαίνοντας ότι δεν έχει το δικαίωμα να το κάνει.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ