Φωτο: ΑΠΕ

Στ. Πέτσας: Μόνο με αποκλιμάκωση της έντασης θα γλιτώσει τις κυρώσεις η Τουρκία

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως είναι θετικό βήμα οτι η Τουρκία δεν ανανέωσε την Navtex και τονίζει πως πρέπει να έχει συνέπεια και συνέχεια η στάση αποκλιμάκωσης.

Η επιστροφή του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Oruc Reis στο λιμάνι της Αττάλειας μετά την λήξη της παράνομης Navtex για έρευνες σε χώρο της κυπριακής ΑΟΖ και η απόφαση της Τουρκίας να μην εκδώσει νέα Navtex για παράταση των ερευνών σε περιοχή εγγύτερα στο Καστελόριζο, αποτελεί ένα θετικό βήμα όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Πέτσας ανάφερε πως «το γεγονός ότι φαίνεται ότι δεν ανανεώνει τη Navtex είναι ένα θετικό βήμα και ως τέτοιο το αξιολογούμε και το παρακολουθούμε», τονίζοντας ότι «το βασικό ζητούμενο όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν να υπάρξει μία κίνηση έμπρακτης αποκλιμάκωσης από πλευρά της Τουρκίας».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσέθεσε ακόμη: «Δεν αφήνουμε να περάσει από την προσοχή μας η δήλωση του Αμερικανού υπουργού εξωτερικών χθες από την Κύπρο που εξέφρασε την πεποίθηση ότι πάμε σε μία τέτοια κατεύθυνση. Αυτό είναι σημαντικό γιατί έχουμε πει και στο παρελθόν ότι είναι πολύ μεγάλο το βάρος των ΗΠΑ για να το αγνοήσει κανείς. Έχουμε και την αποφασιστική στάση της Ευρώπης. 'Αρα οκ.

Ερντογάν και η Τουρκία πρέπει να σταθμίσει ότι ήταν πολύ κοντά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και πολύ κοντά η επιβολή των κυρώσεων. Από κει και πέρα για να αποφύγει κανείς τις κυρώσεις πρέπει να χει συνέπεια και συνέχεια αυτή η στάση της αποκλιμάκωσης. Αυτό περιμένουμε να το δούμε και τις επόμενες μέρες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

gerapetritis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Γεραπετρίτης: Δεχόμαστε υβριδική επίθεση στα σύνορα μας

Η Ελλάδα θα εξαντλήσει κάθε μέσο για την προστασία της εθνικής της κυριαρχίας και ακεραιότητας, ξεκαθαρίζει ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης που κατηγόρησε την Τουρκία για ψευδή και υποκινούμενη προπαγάνδα.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αδ. Γεωργιάδης: Η Τουρκία προσπάθησε να αποσταθεροποιήσει την Ελλάδα

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην κατάσταση στον Έβρο και στην ανακοίνωση που θα κάνει η κυβέρνηση για την λήψη μέτρων στήριξης της οικονομίας εξαιτίας της επιδημίας του κοροναϊού.