Φωτο: Shutterstock

Μ. Χρυσοχοΐδης: Κυρώσεις σε όσους παρακινούν σε επεισόδια τους μετανάστες

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε πως δεν θα γίνει ανεκτό το παραμικρό και προειδοποίησε πως θα υπάρξουν κυρώσεις και συνέπειες.

Μετά τα χθεσινά επεισόδια μεταξύ δυνάμεων αστυνομίας και προσφύγων στη Λέσβο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έστειλε αυστηρό μήνυμα σε όσους παρακινούν και κινητοποιούν τους αιτούντες άσυλο να μην προσέλθουν στη νέα δομή που κατασκευάζεται στο Κάρα Τεπέ,

Μετά την καταστροφή του καταυλισμού της Μόριας, 12.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν βρεθεί άστεγοι, με την ελληνική κυβέρνηση να θέλει να μεταφερθούν στη νέα δομή που δημιουργήθηκε σε χρόνο «εξπρές». Ο κ. Χρυσοχοΐδης απευθυνόμενος στους υποκινητές των επεισοδίων δήλωσε πως «θέλω να τους πω ότι η Ελληνική Δημοκρατία είναι πολύ ισχυρή και δεν θα ανεχθούμε το παραμικρό» και πρόσθεσε οτι «τους προειδοποιώ ότι θα υπάρξουν κυρώσεις και συνέπειες και τους καλώ να εγκαταλείψουν αυτές τις προσπάθειες».

Όπως ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, στη Λέσβο βρίσκονται χιλιάδες αστυνομικοί που είναι έτοιμοι να προστατεύσουν τη ζωή και την ασφάλεια τόσο των κατοίκων της βασανισμένης Λέσβου όσο και τη ζωή και την ασφάλεια των χιλιάδων αιτούντων άσυλο που βρίσκονται στο δρόμο οι ίδιοι και τα παιδιά τους.

Σημείωσε επίσης πως είναι εξαιρετικές οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στη νέα δομή, καλώντας τους μετανάστες και πρόσφυγες να έρθουν να εξεταστούν από τα συνεργεία του ΕΟΔΥ για κορονοϊό και εγκατασταθούν στο Κάρα Τεπέ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηλιόπουλος: Μάσκες, πρόσφυγες, Μακεδονικό - Τα συγκοινωνούντα δοχεία του ανορθολογισμού

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «η συνωμοσιολογία συχνά τρέφεται και από τοποθετήσεις που δεν εκκινούν από το περιθώριο του πολιτικού φάσματος, μπορεί να φύεται σε τόπους που δεν φανταζόμαστε».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης σε Σχοινά: Χρειαζόμαστε τολμηρή μεταναστευτική πολιτική

«Θα αναμένουμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τις προτάσεις της Επιτροπής» εντός του επόμενου μήνα τόνισε ο πρωθυπουργός ενώ ο κ. Σχοινάς υπογράμμισε πως «η Ευρώπη δεν μπορεί να αποτύχει δύο φορές σε ένα τέτοιο σημαντικό θέμα».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηταράκης: Έτοιμο για όλες τις ανάγκες που μπορεί να έχει το ΚΥΤ της Μόριας τους επόμενους μήνες

Με αφορμή τη λειτουργία της νέας υγειονομικής μονάδας του ΚΥΤ Μόριας, ο κ. Μηταράκης δήλωσε, πως «η νέα μονάδα είναι εξοπλισμένη με σύγχρονα μηχανήματα και αντιμετωπίζει αποτελεσματικά όλες τις ανάγκες που μπορεί να έχει το ΚΥΤ της Μόριας».