ΓΔ: 2648.58 -0.32% Τζίρος: 307.24 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φωτο: ΑΠΕ

Συναντήσεις Ζάεφ με Μητσοτάκη και Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο πρωθυπουργός της Β. Μακεδονίας θα βρίσκεται στην Ελλάδα στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου προκειμένου να συμμετάσχει σε συνέδριο που διοργανώνει ο «Economist».

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Ελλάδα, προκειμένου να συμμετάσχει σε συνέδριο που διοργανώνει ο "Economist" και να πραγματοποιήσει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη και την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης Βόρειας Μακεδονίας, ο Ζόραν Ζάεφ, στην επίσκεψή του αυτή στην Αθήνα, θα συνοδεύεται από αντιπροσωπεία της κυβέρνησης την οποία απαρτίζουν ο εκ των αντιπροέδρων της κυβέρνησης, αρμόδιος για οικονομικά θέματα, Φάτμιρ Μπιτίτσι, ο εκ των αντιπροέδρων της κυβέρνησης, αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα, Νίκολα Ντιμιτρόφ, και ο υπουργός Εξωτερικών, Μπουγιάρ Οσμάνι. 

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης εργασίας στην Ελλάδα θα λάβει μέρος στην "24η στρογγυλή τράπεζα με την ελληνική κυβέρνηση" που διοργανώνει το διακεκριμένο περιοδικό "Economist". 

Στο φετινό συνέδριο του "Economist" στο οποίο κυριαρχούν θέματα σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 και την ανάγκη για νέες πολιτικές στον τομέα της υγείας, τα διδάγματα από τη διαχείριση της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης και η επιρροή στην παγκόσμια και την ευρωπαϊκή οικονομία, ο Ζόραν Ζάεφ θα απευθύνει ομιλία σε πάνελ συζήτησης, αφιερωμένο στα Δυτικά Βαλκάνια.

Στην ατζέντα της διήμερης επίσκεψης εργασίας στην Αθήνα του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας προβλέπεται στις 16 Σεπτεμβρίου γεύμα εργασίας με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ θα προηγηθεί συνάντηση με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Ο Ζόραν Ζάεφ θα έχει και αρκετές συναντήσεις με επιχειρηματίες στη διάσκεψη του "Economist", όπως και με εκπροσώπους της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας στη Βόρεια Μακεδονία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΘ Θεσσαλονίκης πύργος ΟΤΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το 10ο Southeast Europe Energy Forum στη Θεσσαλονίκη με νέα συνεργασία στον Κάθετο Διάδρομο

Το Southeast Europe Energy Forum (SEEF) γίνεται 10 ετών και επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη στις 4 Σεπτεμβρίου 2026, συγκεντρώνοντας κορυφαίους παράγοντες ενέργειας, επενδυτές και κρατικούς αξιωματούχους από Ελλάδα, ΗΠΑ και Ευρώπη.
Κουνούπι του Νείλου
ΔΙΕΘΝΗ

Έξι νεκροί και 51 κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στη Β. Μακεδονία

Ένας 72χρονος άνδρας από τα Σκόπια είναι το έκτο θύμα του ιού του Δυτικού Νείλου στη χώρα, καθώς κατέληξε μετά από 15 ημέρες νοσηλείας. Τα κρούσματα έχουν φτάσει τα 51, με τα περισσότερα στην περιοχή των Σκοπίων.
σημαία Βόρειας Μακεδονίας
ΔΙΕΘΝΗ

Πέντε νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου στη Βόρεια Μακεδονία

Πέντε θανάτους από τον ιό του Δυτικού Νείλου ανακοίνωσαν οι αρχές της Βόρειας Μακεδονίας, με τουλάχιστον 43 κρούσματα ως τώρα και μαζικούς ψεκασμούς ενάντια στα κουνούπια, ενώ αυξάνονται οι νοσηλείες τις τελευταίες εβδομάδες.
Κουνούπι του Νείλου
ΔΙΕΘΝΗ

Τέσσερις νεκροί και 35 κρούσματα από Δυτικό Νείλο στη Βόρεια Μακεδονία

Αυξάνονται τα κρούσματα του ιού Δυτικού Νείλου στη Βόρεια Μακεδονία, με 35 επιβεβαιωμένα περιστατικά και 4 θανάτους κυρίως στα Σκόπια. Οι αρχές ενισχύουν μέτρα πρόληψης και καταπολέμησης κουνουπιών λόγω της επιδημίας.
πλατεία Μακεδονίας Σκόπια βράδυ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση αποχαιρετισμού του Προέδρου Β. Μακεδονίας με τον Έλληνα πρέσβη

Η Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας συναντήθηκε στην Οχρίδα με την Πρέσβη της Ελλάδας, υπογραμμίζοντας τη σημασία της περιφερειακής συνεργασίας και ζητώντας στήριξη της Αθήνας στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.
Maria Sferruzza
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΕΣΦΑ: Επίσκεψη στα Σκόπια - Εντός πλάνου η διασύνδεση αερίου

Ο αγωγός Φυσικού Αερίου Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2027, όπως επαναβεβαιώθηκε σε συνάντηση στα Σκόπια, τονίζοντας τη σημασία του έργου για την ενεργειακή ασφάλεια της περιοχής.