ΓΔ: 2221.65 0.70% Τζίρος: 208.32 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:48:39
Φώτο: Shutterstock

Στην Αθήνα ο Ζ. Ζάεφ - Συνάντηση με Κυρ. Μητσοτάκη

Εχθές, ο πρωθυπουργός παρέθεσε δείπνο προς τιμήν του Έντι Ράμα, όπου συζήτησαν την πορεία των διμερών σχέσεων, καθώς και την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας.

Με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας θα συναντηθεί σήμερα (13:30) στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Ζόραν Ζάεφ πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη εργασίας στην Αθήνα, ενώ λίγο νωρίτερα (12:45) ο Ζ. Ζάεφ θα γίνει δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τρίτης ο πρωθυπουργός παρέθεσε δείπνο προς τιμήν του πρωθυπουργού  της Αλβανίας, Έντι Ράμα, επ' ευκαιρία της έλευσής του στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχει στο συνέδριο του Economist.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι δυο ηγέτες κατά τη διάρκεια του δείπνου, συζήτησαν την πορεία των διμερών σχέσεων, καθώς και την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας, «την οποία η Ελλάδα έχει στηρίξει διαχρονικά, πάντα με σεβασμό στην σχετική αιρεσιμότητα που το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχει θέσει». 

Οι δυο πρωθυπουργοί εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την συνεργασία τους στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην παρουσία της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία, η οποία «πρέπει να αποτελεί γέφυρα φιλίας και συνεργασίας των δύο λαών», αλλά και για την απολύτως ομαλή ενσωμάτωση των Αλβανών πολιτών που διαμένουν στη χώρα μας. Επίσης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης δόθηκε έμφαση στην ενίσχυση των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων. Τέλος, συμφώνησαν να εργαστούν από κοινού, έτσι ώστε σύντομα οι δύο χώρες να διευθετήσουν τα ζητήματα που εκκρεμούν από το παρελθόν στο διμερές πλαίσιο και να απελευθερώσουν τη μεγάλη δυναμική που μπορεί να δημιουργήσει η στρατηγική σχέση των δύο χωρών.

https://twitter.com/PrimeministerGR/status/1306118692443508737

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τρακτέρ σε κινητοποίηση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγρότες: Πολύωροι αποκλεισμοί σε Προμαχώνα, Ευζώνους και Νίκη από σήμερα

Από σήμερα, παραγωγοί προχωρούν σε πολύωρους αποκλεισμούς στα τελωνεία Προμαχώνα, Ευζώνων και Νίκης, εμποδίζοντας τη διέλευση οχημάτων. Οι κινητοποιήσεις θα διαρκέσουν τουλάχιστον 24 ώρες, έπειτα από σχετικές αποφάσεις τους.
Ανδρέας Σιάμισιης ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκίνησε μετά από 13 χρόνια ο αγωγός πετρελαίου Θεσσαλονίκης-Σκοπίων

Σε λειτουργία τέθηκε ο αγωγός Θεσσαλονίκης-Σκοπίων, μεταφέροντας πετρέλαιο κίνησης και ενισχύοντας τις εξαγωγές προς Β. Μακεδονία, Κόσοβο, Σερβία, Βουλγαρία, περιορίζοντας κυκλοφοριακό και περιβαλλοντική επιβάρυνση στη Θεσσαλονίκη.
Σημαία Βουλγαρίας
ΔΙΕΘΝΗ

Σκόπια: Έσπασαν τζάμι στην βουλγαρική πρεσβεία, καταδίκες από Σόφια και Σκόπια

Άγνωστος έσπασε τζάμι στην είσοδο της βουλγαρικής πρεσβείας στα Σκόπια. Η Σόφια μιλά για παραβίαση της Σύμβασης της Βιέννης και ζητά άμεσα μέτρα για τον δράστη και την ασφάλεια της αποστολής. Το ΥΠΕΞ Β. Μακεδονίας καταδίκασε το συμβάν.
Τρακτέρ σε μπλόκο αγροτών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπλόκα αγροτών: 48ωρος αποκλεισμός σε Προμαχώνα, Εξοχή, Ευζώνους και Νίκη

Σε 48ωρο αποκλεισμό προχωρούν από σήμερα αγρότες σε Προμαχώνα και Εξοχή, αλλά και σε Ευζώνους και Νίκη. Κλείνουν φορτηγά και κατά τόπους όλα τα οχήματα, με περιοδικές διελεύσεις για ΙΧ όπου αποφασιστεί.
σημαία Βόρειας Μακεδονίας
ΔΙΕΘΝΗ

Μίτσκοσκι: Στηρίζουμε τις ΗΠΑ για τη σύλληψη του Νικολάς Μαδούρο

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Χρίστιαν Μίτσκοσκι στήριξε την επέμβαση ΗΠΑ στη Βενεζουέλα και τη σύλληψη Μαδούρο, εκφράζοντας επιφύλαξη για τα περί παραβίασης διεθνούς δικαίου, συνδέοντάς το με παλαιότερες αδικίες κατά της χώρας του.
Μανώλης Κεφαλογιάννης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πράσινο φως σε τροπολογίες Κεφαλογιάννη για Διάδρομο Χ

Η Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ευρωπαϊκής Ένωσης–Βόρειας Μακεδονίας ενέκρινε δύο τροπολογίες του Μανώλη Κεφαλογιάννη για τη χρηματοδότηση του Διαδρόμου Χ και την ενίσχυση των σχέσεων καλής γειτονίας.