Φωτο: ΑΠΕ

Αναβάλλεται λόγω κορονοϊού για 1-2/10 η Σύνοδος Κορυφής

Η αναβολή πραγματοποιείται καθώς ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, ήρθε σε επαφή με πρόσωπο που βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό.

Η σύνοδος κορυφής της ΕΕ που επρόκειτο να διεξαχθεί στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου, αναβάλλεται για την επόμενη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Ο κ. Μισέλ ανέβαλε τη σύνοδο για τις 1-2 Οκτωβρίου επειδή εντοπίστηκε ένα κρούσμα της Covid-19 στο περιβάλλον του. Ο ίδιος έχει τεθεί σε καραντίνα, μολονότι το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε την Δευτέρα βγήκε αρνητικό.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση μέσω Twitter «ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου πληροφορήθηκε ότι ένας υπεύθυνος ασφαλείας, με τον οποίο είχε στενή επαφή στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας έχει βρεθεί θετικό στην COVID-19. Ο πρόεδρος πραγματοποιεί τακτικά τεστ όπως έπραξε και χθες όπου βγήκε αρνητικό. Παραμένει σε κατ' οίκον καραντίνα. Αποφάσισε να αναβάλει την ειδική Σύνοδο Κορυφής που ήταν προγραμματισμένη για 24 και 25 Σεπτεμβρίου και θα πραγματοποιηθεί την 1η κα 2α Οκτωβρίου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκαλύψεις για τα Πρωτόκολλα του Βερολίνου: Γιατί η Τουρκία «τορπίλισε» τη συμφωνία

Τι αποκαλύπτεται για τις προσπάθειες της Γερμανίας να υπάρξει έναρξη των συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας τους προηγούμενους μήνες. Πώς «ναυάγησε» τις κινήσεις της Μέρκελ η Άγκυρα.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Εξαρτάται από την Τουρκία, το πώς και το πότε θα απαντήσει η ΕΕ

«Εμείς κινούμαστε  με ορίζοντα Δεκεμβρίου και μακάρι η τουρκική πλευρά να αποκλιμακώσει τις προκλητικές ενέργειες. Αν όμως συνεχίσει υπάρχει το ενδεχόμενο και για πιο σύντομη απάντηση από ευρωπαϊκής πλευράς» σημείωσε ο κ. Πέτσας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύνοδος Κορυφής: Σήμερα η συζήτηση των ηγετών για την τουρκική παραβατικότητα

«Η ΕΕ πρέπει να δείξει την ίδια συνέπεια στην εφαρμογή των αποφάσεων που έχει ήδη λάβει, ώστε η συμπεριφορά της Τουρκίας να έχει τις ανάλογες συνέπειες», είπε εχθές ο Κυρ. Μητσοτάκης.