Φώτο: ΑΠΕ

ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα στηρίζει τη θέση της Κύπρου για κυρώσεις

Απάντηση του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ, Αλέξανδρου Γεννηματά, για τη θέση της Ελλάδος ως προς τις παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Η Ελλάδα υποστηρίζει σταθερά τη θέση της Κύπρου σχετικά με την επιβολή κυρώσεων έναντι όσων εμπλέκονται στις συνεχιζόμενες παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Γεννηματάς. 

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου αναφορικά με τις παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, ο κ. Γεννηματάς, τόνισε ότι «η Ελλάδα υποστηρίζει σταθερά τη θέση της Κύπρου για την εφαρμογή της Απόφασης του Συμβουλίου της ΕΕ, σχετικά με την επιβολή στοχευμένων κυρώσεων έναντι προσώπων και οντοτήτων που εμπλέκονται στις συνεχιζόμενες παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Βαρβιτσιώτης: Μόνο θέμα συζήτησης με την Τουρκία η οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών

Ο αναπλ. υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως οι κυρώσεις της ΕΕ απέναντι προς την Τουρκία πρέπει να είναι ο μοχλός πίεσης για να σταματήσει τις προκλήσεις και όχι η τιμωρία.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διεθνής καταδίκη για τις πρακτικές της Τουρκίας στην Αν. Μεσόγειο

Οι υπ. Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου, Γαλλίας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων καλούν την Τουρκία να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα όλων των κρατών και στηλιτεύουν επίσης την εργαλειοποίηση αμάχων από την Άγκυρα.