Φωτο: ΑΠΕ

Κόντρα Σταϊκούρα - ΣΥΡΙΖΑ για την πορεία της οικονομίας

Με πίνακες με τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΛΣΤΑΤ απάντησε ο κ. Σταϊκούρας σε πρόσφατη επίθεση του κ. Τσακαλώτου και της κ. Αχτσιόγλου που κατηγορούσαν την ΝΔ για την ύφεση της οικονομίας τα προηγούμενα χρόνια.

Συνεχίζεται η κόντρα του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την Έφη Αχτσιόγλου με αφορμή τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. 

«Παραθέτω πίνακα και το αντίστοιχο διάγραμμα, με τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΛΣΤΑΤ, για την πορεία της μεγέθυνσης/ύφεσης της ελληνικής οικονομίας και της μέσης επίδοσης των χωρών της Ευρωζώνης, για την περίοδο 2001 έως 2019. Και τούτο γιατί ο κ. Τσακαλώτος και η κ. Αχτσιόγλου, με τις ατεκμηρίωτες προκάτ αξιολογήσεις τους προσπαθούν να θολώσουν την πραγματικότητα και αποκλειστικά να υπηρετήσουν πολιτικές-κομματικές στοχεύσεις» τόνισε ο υπουργός. 

 

«Όμως, οι αριθμοί μιλάνε με σαφήνεια. Δεν επιτρέπουν στρεψοδικίες. Αποκαλύπτουν τις συγκριτικά καλύτερες επιδόσεις ως προς τον ρυθμό μεγέθυνσης/ύφεσης της ελληνικής οικονομίας κατά τις περιόδους διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.
Συνεπώς, η Νέα Δημοκρατία δεν έχει να κρύψει τίποτε, ούτε για το παρόν ούτε για το παρελθόν της. Μπορούμε να πάμε δε, όσο πίσω επιθυμούν. Προς το παρόν αυτά»
τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.

Νωρίτερα με κοινή δήλωσή τους η Έφης Αχτσιόγλου, βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Οικονομικών και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Συντονιστής Οικονομικού Κύκλου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είχαν εξαπολύσει επίθεση προς την Κυβέρνηση και τον υπουργό Οικονομικών λέγοντας ότι «τα νούμερα είναι πράγματι αμείλικτα και μαρτυρούν το εξής: Η πορεία από την ύφεση προς την ανάπτυξη ήρθε με τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Εν αντιθέσει με τις προηγούμενες κυβερνήσεις που έφεραν την ύφεση και τα μνημόνια.

Και για να τελειώνουμε με αυτό το παραμύθι, η  μόνη δυνατή ερμηνεία, κ. Σταϊκούρα, είναι ότι αλλού στην Ευρώπη τα συντηρητικά κόμματα ούτε χρεοκόπησαν τις χώρες τους ούτε τις βύθισαν σε ύφεση 25%.  Επέλεξαν, βέβαια, να διαλύσουν τις χώρες του Νότου και, δυστυχώς, σε αυτό βρήκαν συμμάχους εδώ.

Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνετε; Στα 5 από τα 6 χρόνια πριν τη χρεοκοπία κυβερνούσε η ΝΔ. Εσείς που ήσασταν; Στο διάστημα 2012-14 πάλι κυβερνούσε η ΝΔ. Απουσιάζατε  μήπως σε εκπαιδευτική άδεια ή υπήρξατε υπουργός; Γιατί είπαμε να είμαστε ευγενικοί αλλά κάπου υπάρχει και ένα όριο».
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Σταϊκούρα σε ΣΥΡΙΖΑ: Καταστήσατε τη χώρα ουραγό της Ευρώπης

Ο Υπουργός Οικονομικών σημειώνει ότι τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ επιβεβαιώνουν ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση, με τις εσφαλμένες πολιτικές επιλογές της, μετέτρεψε την ανάπτυξη που παρέλαβε σε ύφεση και κατέστησε την ελληνική οικονομία ουραγό της Ευρώπης.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταϊκούρας: Ρεαλιστική η πρόβλεψη για ανάπτυξη 7,5% το 2021

Οι προβλέψεις στο προσχέδιο του προϋπολογισμού βασίζονται στην εκτίμηση ότι θα απορροφήσει η χώρα σημαντικά κοινοτικά κονδύλια, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών απαντώντας στον Ευκλείδη Τσακαλώτο.
house
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Σταϊκούρα - Αχτσιόγλου για την πρώτη κατοικία

Καμία προστασία δεν υπάρχει για την πρώτη κατοικία στο πτωχευτικό που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή, αναφέρει η Έφη Αχτσιόγλου. «Ξεχνά» ό,τι δε βολεύει τον ΣΥΡΙΖΑ η κ. Αχτσιόγλου απαντάει το Υπουργείο Οικονομικών.