ΓΔ: 2475.98 0.17% Τζίρος: 457.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Ακάρ: Κακομαθημένη η Ελλάδα, διαθέτουμε 60 πλοία 

Σταθερά σε προκλητικό τόνο ο υπ. Άμυνας της Τουρκίας εκτόξευσε νέες απειλές κατά της Ελλάδας, προσθέτοντας ότι ουσιαστικά η χώρα του είναι «έτοιμη για όλα».

Νέες απειλές εκτόξευσε ο Χουλουσί Ακάρ. Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ μιλώντας χθες σε αξιωματικούς του στρατού τόνισε ότι ο στόλος και τα αεροσκάφη βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας για να υπερασπιστούν τα δικαιώματα της χώρας, όπως αναφέρει το Euronews.

«Αυτή τη στιγμή, 60 πλοία μας είναι σε κατάσταση ετοιμότητας, σε επαγρύπνηση. Τα αεροσκάφη μας είναι στους αιθέρες μας, στη θάλασσα όλοι είναι στα καθήκοντά τους. Για ποιο λόγο; Για το δίκαιό μας, για τα δικαιώματά μας, έχουμε δίκαιο και είμαστε και ισχυροί», τόνισε, σύμφωνα με το sigmalive.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, κατηγόρησε την Ελλάδα πως θέλει να γίνεται πάντα το δικό της «με εγωιστικό και κακομαθημένο τρόπο» και πρόσθεσε πως η Τουρκία έχει δίκαιο και είναι ισχυρή.

«Αν με δικά σας σύνορα, θέλετε να εγκλωβίσετε μια χώρα που έχει ακτογραμμή 1.870 χλμ, κι αν πείτε πως όλα είναι δικά σας τότε θα προκύπτει πρόβλημα. Υπάρχει μόνο ένα πράγμα να κάνουμε. Η Ελλάδα να έρθει να μιλήσουμε να συζητήσουμε να προκύψουν λύσεις με έναν λογικό και συνετό τρόπο μέσω διαλόγου και των διαπραγματεύσεων που θα γίνουν αποδεκτές. Εκτός από αυτό δεν μπορείτε να μας κάνετε με εγωιστικό και κακομαθημένο τρόπο, να αποδεχθούμε την ιδέα του “θα γίνεται πάντα αυτό που εγώ λέω”».

Εχθρότητα κατά Τουρκίας και Ισλάμ στην Ευρώπη

Στην ομιλία του ο Ακάρ παραλλήλισε την Τουρκία με το Ισλάμ και κατηγόρησε μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες ότι έχουν εχθρότητα με τους Τούρκους και τους μουσουλμάνους. Χαρακτήρισε μάλιστα τρομοκρατική δράση τη σάτιρα του γαλλικού περιοδικού Charlie Hebdo.

Παράλληλα ο Ακάρ, εξήρε την έκταση των τουρκικών δραστηριοτήτων πέραν της Μεσογείου, από την Ουκρανία και τον Κόλπο έως τη Λιβύη και το Αζερμπαϊτζάν.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύνορα Ελλάδας Τουρκίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Ελλάδα ο διοικητής της 1ης Τουρκικής Στρατιάς για μέτρα εμπιστοσύνης

Ο αντιστράτηγος Σταύρος Παπασταθόπουλος υποδέχθηκε τον διοικητή της 1ης Στρατιάς Τουρκίας, στρατηγό Bahtiyar Ersay, στις 17 Ιουνίου, στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης Ελλάδας-Τουρκίας για το 2024.
Νίκος Παπανδρέου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παπανδρέου: Αναγκαία η ουσιαστική αλλαγή στάσης της Τουρκίας για την ΕΕ

Ο Ν. Παπανδρέου χαρακτήρισε σημαντικό το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για Τουρκία, σημειώνοντας πως αναδεικνύει τις παραβιάσεις σε Ελλάδα και Κύπρο και δικαιώνει τις ελληνικές θέσεις για ανθρώπινα δικαιώματα και αυταρχισμό στην Τουρκία.
Βαγγέλης Μεϊμαράκης στην Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεϊμαράκης: Ελληνικές νίκες στην έκθεση της Ευρωβουλής για την Τουρκία

Ο ευρωβουλευτής και πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης τόνισε τις επιτυχίες της Ελλάδας στην Έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου για την Τουρκία, υπογραμμίζοντας την υπερκομματική στήριξη σε τροπολογία για το δικαίωμα επέκτασης των χωρικών υδάτων και τις τουρκικές παραβιάσεις.
Γιώργος Γεραπετρίτης στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: Καμία νομική ισχύς σε μονομερείς οριοθετήσεις από Άγκυρα

Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν συζητά με βάση εικασίες για τις θαλάσσιες ζώνες και δεν αποδέχεται μονομερείς ενέργειες που δημιουργούν τετελεσμένα.
Γιώργος Γεραπετρίτης στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης σε Φιντάν: Οι μονομερείς ενέργειες δεν παράγουν αποτελέσματα

Στη Σόφια, ο Γ. Γεραπετρίτης συναντήθηκε με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Χ. Φιντάν, συζητώντας για τις διατλαντικές σχέσεις, περιφερειακά ζητήματα και τη σημασία αποφυγής μονομερών ενεργειών για την ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα.