Φωτο: Shutterstock

Απογοητευμένος ο Αλέξης Τσίπρας από το «όχι» στη Β. Μακεδονία

Την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να απορρίψει την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας σχολίασε ο Αλ. Τσίπρας, ο οποίος υποστήριξε ότι αποτελεί ένα μήνυμα αδυναμίας και ήττας για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Εμφανώς απογοητευμένος παρουσιάστηκε ο Αλέξης Τσίπρας από την αρνητική τροπή που πήρε το θέμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βορείου Μακεδονίας, ύστερα από την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στην μετονομασία της FYROM σε Βόρεια Μακεδονία, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε: «Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να απορρίψει την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας αποτελεί ένα μήνυμα αδυναμίας και ήττας για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα».

Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε επίσης ότι «μερικές φορές οι ευρωπαϊκές αξίες είναι πιο ισχυρές στα Βαλκάνια από ό,τι στις Βρυξέλλες», ενώ υπογράμμισε επίσης πως «θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε για το μέλλον και την ενότητα της Ευρώπης. Το οφείλουμε στους λαούς μας».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ