Φωτο: ΑΠΕ

Παρέμβαση ΚΙΝΑΛ για τις τραπεζικές προμήθειες

Την παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τις χρεώσεις των τραπεζών ζήτησε το Κίνημα Αλλαγής, τονίζοντας ότι «οι τράπεζες επιβάλλουν οριζόντιες, αδικαιολόγητες χρεώσεις που δεν έχουν ούτε ηθική ούτε πολιτική νομιμοποίηση».

Με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηλείας και τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλη Κατρίνη, σε σύνάντησή του με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Ιωάννη Λιανό, και την αντιπρόεδρο, Καλλιόπη Μπενετάτου, το Κίνημα Αλλαγής ζήτησε την άμεση παρέμβαση της Επιτροπής και κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει θέση για το ζήτημα. Από την πλευρά της η Επιτροπή Ανταγωνισμού, γνωστοποίσησε με ανακοίνωσή της οτι ο κ. Λιανός ενημέρωσε το KINAΛ πώς έχει ήδη ξεκινήσει αυτεπάγγελτη έρευνα για το θέμα από τον Ιούλιο του 2019 και επιβεβαίωσε ότι υπάρχει ζήτημα με την ταυτόχρονη εναρμόνιση όλων των συστημικών τραπεζών στο ζήτημα των χρεώσεων.

«Χρειάζεται ισχυρή πολιτική βούληση για την επίλυση του ζητήματος»

Ο κ. Κατρίνης κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει θέση και δήλωσε: «Οι τράπεζες επιβάλλουν οριζόντιες, αδικαιολόγητες χρεώσεις που δεν έχουν ούτε ηθική ούτε πολιτική νομιμοποίηση και αγγίζουν τα όρια του παραλογισμού. H κυβέρνηση θα πρέπει να θέσει όρια σε αυτές τις παράλογες χρεώσεις, που είναι για απλές συναλλαγές, όπως η αλλαγή ΡΙΝ ή η ερώτηση υπολοίπου». Σε σχετική ανακοίνωση ο κ. Κατρίνης επιτέθηκε και στην προηγούμενη κυβέρνηση τονίζοντας ότι «Και η προηγούμενη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλά και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, τηρούν σιγή ιχθύος για το θέμα, το οποίο θα μπορούσαν να λύσουν με μια απλή υπουργική απόφαση που εκκρεμεί από το 2017. Αυτό που χρειάζεται είναι ισχυρή πολιτική βούληση, κάτι που η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν φαίνεται να έχει, αφήνοντας τους πολίτες ανυπεράσπιστους απέναντι στην αυθαίρετη λειτουργία των τραπεζών». «Τελικά ποιοι βάζουν τους κανόνες σε αυτό τον τόπο; Τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας ή οι τράπεζες;», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ

 

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ