ΓΔ: 895.86 0.47% Τζίρος: 4.97 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:43:07 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
oruc reis, tourkia
Φώτο: Shutterstock

Νέα τουρκική NAVTEX έως τις 29 Νοεμβρίου

Με τη νέα NAVTEX η Τουρκία δεσμεύει περιοχή νότια του Καστελλόριζου, με το Oruc Reis να πραγματοποιεί σεισμικές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Νέα Navtex εξέδωσε η Άγκυρα σήμερα, συνεχίζοντας τις προκλήσεις. Συγκεκριμένα, o υδρογραφικός σταθμός της Αττάλειας εξέδωσε νέα Navtex για σεισμικές έρευνες από το Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο. Η νέα Navtex θα ισχύσει έως και τις 29 Νοεμβρίου.

Η νέα Νavtex δεσμεύει περιοχή νότια του Καστελλόριζου και καταφθάνει λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του Τούρκου υπ. Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος υποστήριξε ότι η Ελλάδα παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο, ενώ έθεσε εκ νέου θέμα «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο.

Η νέα Navtex είναι η ακόλουθη: 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρώθηκε ο 62ος γύρος διερευνητικών επαφών Ελλάδας - Τουρκίας

Η ελληνική πλευρά είχε διαμηνύσει πως προσέρχεται στις διερευνητικές επαφές με αυτοπεποίθηση, «καλή τη πίστει», «μηδενική αφέλεια», πνεύμα συνεργασίας και εποικοδομητική διάθεση. Σε καλό «κλίμα» οι συζητήσεις μεταξύ των δύο χωρών.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Αθήνα σήμερα ο 62ος γύρος των διερευνητικών Ελλάδας - Τουρκίας

Η τελευταία συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιανουαρίου του 2020, στην Άγκυρα, ανάμεσα στον υπηρεσιακό γενικό γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβη Θεμιστοκλή Δεμίρη, και τον υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, πρέσβη Σεντάτ Ονάλ.