ΓΔ: 905.04 -0.05% Τζίρος: 54.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
kerameos-ypourgos paideias-sxoleia-dimotika-enimerosi
Φώτο: George Vitsaras / SOOC

Κεραμέως: Προτεραιότητά το άνοιγμα της Γ’ Λυκείου - Τι ισχύει από αύριο

Η κ. Κεραμέως και αναφερόμενη στο ζήτημα της Γ' Λυκείου τόνισε ότι «αποτελεί προτεραιότητα μας και το θέτουμε μετ' επιτάσεως. Μειώσαμε την ύλη για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα. Η τηλεκπαίδευση συνεχίζεται.»

«Είμαστε απόλυτα έτοιμοι» για το άνοιγμα των σχολείων αύριο δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Όπως είναι γνωστό αύριο Δευτέρα 11 Ιανουαρίου ανοίγουν όλα τα δημοτικά, νηπιαγωγεία, βρεφονηπιακοί και όλες οι βαθμίδες στα ειδικά σχολεία.

Η υπουργός υπενθύμισε πως η μάσκα είναι υποχρεωτική για τα παιδιά από 4 ετών και άνω και τόνισε ότι για τον περιορισμό συγχρωτισμού των γονέων, θα ισχύει κλιμακούμενη ώρα προσέλευσης και αναχώρηση μαθητών ανά ομάδες σε δημοτικά και νηπιαγωγεία, όπως θα ορίσει ο διευθυντής του σχολείου. Επίσης, θα υπάρχουν ειδικές ρυθμίσεις από τα σχολεία για αυτούς που έχουν πολλά παιδιά. Υπενθύμισε επίσης πως για τη μετακίνηση των γονέων και κηδεμόνων θα αποστέλλεται μήνυμα με κωδικό 4 στο 13033.

«Πηγαίνουμε βήμα-βήμα, πάντα ακούγοντας τις εισηγήσεις των ειδικών. Οι ειδικοί έως τώρα μας έχουν δώσει πράσινο φως για νηπιαγωγεία, δημοτικά και βρεφονηπιακούς σταθμούς», είπε η κα Κεραμέως και αναφερόμενη στο ζήτημα της Γ' Λυκείου τόνισε ότι «αποτελεί προτεραιότητα μας και το θέτουμε μετ' επιτάσεως. Μειώσαμε την ύλη για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα αφουγκραζόμενοι την αναστάτωση που επικρατεί. Η τηλεκπαίδευση συνεχίζεται.»

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το πότε προβλέπεται το άνοιγμα των λυκείων, η κ. Κεραμέως υπογράμμισε ότι οι εκπαιδευτικοί που είναι στην Γ’ Λυκείου είναι ταυτόχρονα και στην Α’ και Β’, άρα δε μπορούν να είναι ταυτόχρονα κα δια ζώσης και εξ αποστάσεως. Αυτό είναι ένα θέμα που θα εξεταστεί προτού αποφασιστεί το άνοιγμα.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

kerameos-ypourgos paideias-sxoleia-dimotika-enimerosi
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Κεραμέως: Ποιες αλλαγές φέρνει στην εκπαίδευση το νέο νομοσχέδιο

Οι 4 βασικοί πυλώνες αφορούν «την αυτονομία του σχολείου, την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των στελεχών, την ενίσχυση των δομών υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου και την αναβάθμιση της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης».
kerameos-ypourgos paideias-sxoleia-dimotika-enimerosi
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεραμέως: Προτεραιότητά μας να είναι τα παιδιά στο σχολείο

Οι επιτροπή των ειδικών δεν έχει κάνει κάποια εισήγηση προς το Υπουργείο σχετικά με τα πανεπιστήμια, ώστε να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας τους. Έτσι, προς το παρόν, δεν αναμένεται κάποια αλλαγή ή απόφαση για δια ζώσης μαθήματα.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεραμέως: H μάσκα είναι μέτρο προστασίας για τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τους οικείους τους

«Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να επιστρέψουμε σ' αυτή τη νέα κανονικότητα και να επιτρέψουμε στα παιδιά μας να επιστρέψουν στο φυσικό τους περιβάλλον, με αυξημένα μέτρα πρόληψης και προστασίας», υπογράμμισε η υπουργός.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας για την «Αναβάθμιση του Σχολείου»  

Ρυθμίσεις για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς και για τη διά βίου μάθηση περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας που κατατέθηκε το βράδυ στη Βουλή.