ΓΔ: 2513.22 0.84% Τζίρος: 242.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φώτο: George Vitsaras / SOOC

Καραμανλής: Εξετάζεται η δημιουργία σώματος Αστυνομίας για τα ΜΜΜ

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών υπενθύμισε ότι αντίστοιχη πρόταση είχε καταθέσει στο παρελθόν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και σημείωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι το σώμα αυτό να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατό.

Τη σύσταση ειδικού σώματος της Αστυνομίας για το σύνολο του συγκοινωνιακού δικτύου στην περιφέρεια Αττικής, προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής με αφορμή τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη στην Ομόνοια από αρνητές της μάσκας, ο οποίος χαρακτήρισε απαράδεκτες τις εικόνες που καταγράφηκαν προχθές στο μετρό της Ομόνοιας σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα περιστατικό μη ανεκτό.

«Η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές ότι στα θέματα νόμου και τάξης, ειδικά στα μέσα μεταφοράς, δεν μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις. Δεν είναι αρκετό να ακούμε απλά φραστικές καταδίκες για τον ξυλοδαρμό ενός υπαλλήλου, ο οποίος δεν ήταν εν ώρα υπηρεσίας και είπε το προφανές: "να φοράμε τη μάσκα και να σεβόμαστε το χώρο που βρισκόμαστε"» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΙ. 

«Οι κάμερες λειτουργούν και μάλιστα οι κάμερες είναι αυτές που βοηθούν την Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να ταυτοποιήσει τους δράστες», οι οποίες και κατέγραψαν -όπως είπε- πεντακάθαρα τα πρόσωπα των δραστών και σύντομα θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Σε ό,τι αφορά το ειδικό σώμα εξήγησε: «Εξετάζουμε να δημιουργήσουμε ένα ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, που θα έχει αρμοδιότητα στο σύνολο του συγκοινωνιακού δικτύου στην Περιφέρεια Αττικής. Είναι μία πρόταση την οποία έχω συζητήσει με τον αρμόδιο υπουργό, τον κ. Χρυσοχοΐδη» και υπενθύμισε ότι αντίστοιχη πρόταση είχε καταθέσει στο παρελθόν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Μάλιστα, όπως σημείωσε, στόχος της κυβέρνησης είναι το σώμα αυτό να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατό. Ένα σώμα που θα έχει στη δικαιοδοσία του τον έλεγχο σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, κάτι που -όπως τόνισε- γίνεται και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιώργος Κώτσηρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώτσηρας: Νέο πλαίσιο για τα ηλεκτρικά πατίνια και ενίσχυση συγκοινωνιών

Ο αν. υπουργός Μεταφορών Γ. Κώτσηρας τόνισε στον ERTNEWS την προτεραιότητα της κυβέρνησης για οδική ασφάλεια και βελτίωση μεταφορών, ανακοινώνοντας νέα μέτρα για ηλεκτρικά πατίνια και μείωση των τροχαίων.
Γιώργος Κώτσηρας βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώτσηρας: Ξεκινά η ανανέωση του σιδηροδρομικού στόλου μετά από 20 χρόνια

Ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μετοφορών, Γιώργος Κώτσηρας, χαρακτήρισε την άφιξη των νέων συρμών Blues IC ως την αρχή της ανανέωσης του ελληνικού σιδηροδρομικού στόλου μετά από δύο δεκαετίες.
Χρήστος Δήμας στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήμας: Τρεις ανισόπεδοι κόμβοι στον Σκαραμαγκά χωρίς διόδια

Ο υπουργός Υποδομών, Χρίστος Δήμας, τόνισε τη στρατηγική αξία των νέων ανισόπεδων κόμβων στη Σκαραμαγκά και της ολοκλήρωσης της Δυτικής Περιφερειακής Αιγάλεω, έργο που θα λύσει κυκλοφοριακά ζητήματα στη Δυτική Αττική μετά από 20 χρόνια.
Γιώργος Κώτσηρας ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κώτσηρας: Αυτοψία στα έργα αναβάθμισης του Μετρό της Αθήνας

Ο Γ. Κώτσηρας επιθεώρησε τα έργα αντικατάστασης σιδηροτροχιών στις Γραμμές 2 και 3 του Μετρό, ευχαρίστησε τους εργαζόμενους και δήλωσε πως η αναβάθμιση θα ενισχύσει την αξιοπιστία του δικτύου με ελάχιστη όχληση για το κοινό.
Σιδηροδρομικό δυστύχημα Τέμπη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δίκη Τεμπών: Τρία νέα αιτήματα για μάρτυρες και έγγραφα για τη σύμβαση 717

Τρεις αιτήσεις υπέβαλαν οι δικηγόροι της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη για τα Τέμπη: αλλαγή σειράς μαρτύρων, κλήτευση επιπλέον μαρτύρων και προσκόμιση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας για τη σύμβαση 717 (2021-2023).
Γιώργος Κώτσηρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώτσηρας: Τέσσερις βασικές προτεραιότητες για την ασφάλεια στις μεταφορές

Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Κώτσηρας, θέτει ως προτεραιότητες την οδική ασφάλεια, τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρόμου, την αναβάθμιση των συγκοινωνιών και την αξιοποίηση της τεχ