Φώτο: ΑΠΕ

Διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ 13,5 μονάδες, Μητσοτάκη - Τσίπρα 19%

Με διαφορά 13,5 μονάδων προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, την ώρα που έξι στους δέκα πολίτες θεωρούν ότι τα πράγματα στη χώρα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Θετικά αξιολογούν οι πολίτες τις πρώτες 100 μέρες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία, όπως μαρτυρά δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό τηλεοπτικού σταθμού. Έξι στους δέκα θεωρούν ότι η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 13,5 μονάδες. 

Σε άλλα ευρήματα, καθίσταται σαφές ότι οι πολίτες τάσσονται υπέρ μιας συμφωνίας των κομμάτων, ώστε να μπορούν να ψηφίζουν οι Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό.Συγκεκριμένα, το 73% των ερωτηθέντων τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ της διακομματικής συναίνεσης για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Σε ερώτηση σχετικά με το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα με ποσοστό που φτάνει το 45%, ενώ ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 26%, υποχωρώντας κατά μία μονάδα από την προηγούμενη δημοσκόπηση.


Στην εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου με αναγωγή στα έγκυρα ψηφοδέλτια, η ΝΔ προηγείται με τεράστια διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία φτάνει στις 13,5 μονάδες, καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 38,5%, έναντι 25% του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε μια άλλη πολύ σημαντική ερώτηση, αυτή σχετικά με το εάν τα πράγματα στη χώρα πηγαίνουν προς τη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση  οι ερωτηθέντες στην έρευνα της Pulse, που διενεργήθηκε το διάστημα 22-23 Οκτωβρίου 2019, για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, απαντούν προς τη σωστή σε ποσοστό 61% (20% απαντά «σίγουρα σε σωστή» και 41% «μάλλον σε σωστή»).

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-241019-1

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση της πανδημίας

​​​​​​​«Ο κ. Τσίπρας αντί να κάνει διαρκώς φθηνή αντιπολίτευση, ας συμμεριστεί την αγωνία των πολιτών που σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία απαιτούν σοβαρότητα από όλους» τόνισε ο κ. Πέτσας. Να ενισχυθεί τώρα το ΕΣΥ ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ευνοϊκή αντιμετώπιση στρατηγικών κακοπληρωτών, ενώ καταργείται η προστασία α' κατοικίας

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «κάθε μέρα αποκαλύπτονται και νέες σκανδαλώδεις ρυθμίσεις δανείων μεγαλόσχημων» και ότι «η περίπτωση Πηλαδάκη τελικώς αποτελεί καθημερινή τραπεζική πρακτική».