ΓΔ: 912.81 0.40% Τζίρος: 124.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Skylakakis, YPOIK
Φωτο: Nikos Libertas / SOOC

Θ. Σκυλακάκης: Δεν υπάρχουν περιθώρια για αυξήσεις στο Δημόσιο

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επεσήμανε πως η κυβέρνηση έχει ένα τεράστιο έλλειμμα που προκάλεσε η πανδημία το 2020 και θα υπάρχει σοβαρό έλλειμμα και το 2021.

Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μη δοθεί καμία αύξηση στο Δημόσιο μέχρι να λήξει η πανδημία, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Χρήστου Κατσώτη σχετικά με τις συμβάσεις εργασίας στην ΕΛΣ και τα κρατικά θέατρα. Όπως σημείωσε ο κ. Σκυλακάκης, το Δημόσιο έχει προστατευθεί πλήρως μισθολογικά, σε αντίθεση με τον ιδιωτικό τομέα, και προσέθεσε ότι (πρέπει) να αφιερώσουμε όλους τους διαθέσιμους πόρους για ενίσχυση αυτών που έχουν όντως πληγεί από την πανδημία.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τη δημοσιονομική πολιτική, υπογράμμισε ότι δεν πλήττει ομοιόμορφα αυτή η κρίση και τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα. «Πρέπει οι πόροι που διαθέτουμε, να πάνε σε αυτούς που πλήττονται: Να σας το πω πολύ απλά. Όταν έχουμε κάποιους εργαζόμενους που επί μήνες πρέπει να ζήσουν με τα 534 ευρώ δεν μπορούμε να δίνουμε αυξήσεις στο Δημόσιο από τη μπρος ή από την πίσω πόρτα» ανέφερε ο κ. Σκυλακάκης.

Ο κ. Σκυλακάκης είπε ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στη δημοσιονομική διαχείριση, επειδή έχουμε ένα τεράστιο έλλειμμα που υπέστημεν το 2020 λόγω της πανδημίας και ένα πολύ σοβαρό έλλειμμα που θα έχουμε το 2021. Προσέθεσε ότι η δημοσιονομική ελευθερία που υπάρχει είναι για δαπάνες κορονοιού, και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση «με θρησκευτική ευλάβεια, δεν κάναμε, δεν έχουμε κάνει και δεν έχουμε την πρόθεση να κάνουμε οποιαδήποτε περικοπή σε μισθούς και συντάξεις».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΚΚΕ, στήριξε τους εργαζόμενους στην ΕΛΣ, που διεκδικούν από την κυβέρνηση «τα συμφωνηθέντα». Επίσης, επισήμανε ότι από την προηγούμενη κρίση κυριαρχεί η ίδια λογική, «ότι δηλαδή θα πρέπει να περικοπούν μισθοί, συντάξεις, να ανατραπούν εργασιακά δικαιώματα, να καταργηθούν συλλογικές συμβάσεις εργασίας, με αποτέλεσμα σήμερα να μην υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις ούτε στον ιδιωτικό, ούτε στον δημόσιο τομέα, να κυριαρχεί μία εργασιακή ζούγκλα και να έχουμε μισθούς των 200 ευρώ». Εκτίμησε επίσης ότι «πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ισοπεδώσει ό,τι έχει απομείνει με την τρομοκρατία, τον αυταρχισμό, με όλα αυτά που ήδη εξήγγειλε χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αλλά και με αυτά που εξήγγειλε ο κ. Χατζηδάκης για το νέο νομοσχέδιο που φέρνει για την κατάργηση του οκταώρου, για την κατάργηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων».

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αίτημα για κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης για δικαστές και δημόσιο

«Η έξοδος της Ελλάδας από τις δεσμεύσεις των μνημονίων αίρει τη δικαιολογητική βάση ενός ειδικού φόρου που είχε εξ αρχής στενό χρονικό ορίζοντα και επιβλήθηκε λόγω έκτακτων καταστάσεων» τονίζει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουλοχέρης: Η ανάληψη των καθηκόντων μου αποτελεί μεγάλη ευθύνη

Ο Νικ. Κουλοχέρης, ως νέος Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής δήλωσε «δεσμεύομαι να εργαστώ σκληρά, με μετριοπάθεια, ευθύνη και σοβαρότητα, ώστε να ανταποκριθώ στις προσδοκίες αυτών που με όρισαν».