ΓΔ: 873.35 0.03% Τζίρος: 42.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:50:34 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Pappas-SYRIZA
Shutterstock

Για καθυστερήσεις σε μεγάλα έργα κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Παππάς κατηγόρησε τη σημερινή κυβέρνηση για καθυστερήσεις στον ΒΟΑΚ (Βόρειος Οδικός Αξονας Κρήτης) και στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα - Πύργος.

Την περίοδο 2015 - 2019 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ξεμπλόκαρε έργα τα οποία είχαν βαλτώσει για χρόνια και δεν ισχύει η κατηγορία εκ μέρους του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, περί «απραξίας», τόνισε ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς μιλώντας στο 4ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλονίκης, και ανέφερε ενδεικτικά τις παραδόσεις έργων στην Ολυμπία οδό, την Ιονία οδό, στο δρόμο Αντίρριο - Ιωάννινα και άλλα έργα.

Ο κ. Παππάς κατηγόρησε τη σημερινή κυβέρνηση για καθυστερήσεις στον ΒΟΑΚ (Βόρειος Οδικός Αξονας Κρήτης) και στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος.

Σημείωσε ότι θα περίμενε να είναι πρώτη προτεραιότητα ο τομέας των κατασκευών και των υποδομών, επειδή μπορεί να συμβάλει στην ανάκαμψη της χώρας και με τη δημιουργία θέσεων εργασίας, αλλά αυτό δεν συμβαίνει, διότι, όπως είπε, το πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων στον προϋπολογισμό του 2021 μειώνεται κατά 45%.

Άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για «καθυστέρηση» στο έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης λέγοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το παρέλαβε στο 30% και το παρέδωσε στο 75%, όπως και για την ακύρωση του διαγωνισμού για το στρατόπεδο Γκόνου και τη δημιουργία διαμετακομιστικού κέντρου.

Αναφερόμενος στην ομιλία του κ. Καραμανλή, που προηγήθηκε, ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «η ομιλία του Κώστα Καραμανλή θα ήταν μια εξαιρετική ομιλία, εάν βρισκόμασταν στο Σεπτέμβρη του 2019» κι αυτό διότι ο ίδιος θα περίμενε να ακούσει «έναν απολογισμό έργων και όχι εξαγγελίες».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Tsipras, SYRIZA, Mykonos
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Η Μύκονος παράδειγμα της παταγώδους αποτυχίας της κυβέρνησης

Σε δηλώσεις του από τη Μύκονο ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι «όταν κάνεις για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε έναν χρόνο το ίδιο λάθος, τότε δεν πρόκειται για αστοχία ή ατυχία, αλλά για ανικανότητα».