ΓΔ: 792.38 0.63% Τζίρος: 84.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Η κυβέρνηση θα κλείσει τον καταυλισμό της ΒΙΟΑΛ δηλώνει ο Μηταράκης

"Παραμένει ως στόχος το κλείσιμο του καταυλισμού της ΒΙΟΑΛ» δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Νότης Μηταράκης, μιλώντας σε μέσα ενημέρωσης στη Χίο.

«Το κλείσιμο του καταυλισμού της ΒΙΟΑΛ παραμένει ως στόχος» υποστήριξε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Νότης Μηταράκης, μιλώντας σε μέσα ενημέρωσης στη Χίο. Ο κ. Μηταράκης πάντως, χαρακτήρισε «αρνητική έκπληξη το μεταναστευτικό» για τη Νέα Δημοκρατία, λόγω των αυξημένων ροών τους τελευταίους μήνες προς τα νησιά.

Ο κ. Μηταράκης υποστήριξε πως αναζητείται νέος χώρος, αποκλείοντας τη νότια Χίο λόγω μαστιχιού, και συνδέοντας το νέο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης με τη μελλοντική μεταφορά των δικαστικών φυλακών που σήμερα βρίσκονται στον αστικό ιστό της πόλης της Χίου.

Σε δήλωσή του, που μετέδωσε ο Σταθμός Αιγαίου της ΕΡΤ, ο κ. Μηταράκης σημείωσε, πως στόχος είναι η αποσυμφόρηση των νησιών, με παράλληλη εφαρμογή ενός πολύ αυστηρού πλαισίου για το άσυλο που θα συνοδεύεται και με ισχυροποίηση των θαλασσίων συνόρων μας.

Αυτή η αυστηρή πολιτική ασύλου, θα στηριχτεί πάνω στον καθορισμό των «ασφαλών χωρών» με βάση τις εμπόλεμες περιοχές. Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τον Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, ο κ. Μηταράκης τόνισε πως η κυβέρνηση φέρεται να είναι αποφασισμένη να το εφαρμόσει, ανεξάρτητα από τις αντιδράσεις. και εκτός αντιπολίτευσης.

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

koumoutsakos, metanasteutiko, prosfyges
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Κουμουτσάκος: 4.160 πρόσφυγες μετεγκαταστάθηκαν εν μέσω πανδημίας

Κατά την διαδικασία ανάληψης καθηκόντων από την Σ. Βούλτεψη, ο υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου Ν. Μηταράκης σημείωσε πως η ένταξη αποτελεί μια από τις κορυφαίες προτεραιότητες της κυβέρνησης.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηταράκης: Η δομή στο Μαυροβούνι δεν θυμίζει σε τίποτε τη Μόρια

Μέσα στους επόμενους μήνες, θα προχωρήσουμε με ταχείς ρυθμούς στη δημιουργία μιας πιο μόνιμης, κλειστής ελεγχόμενης δομής σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη Μόρια, είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.
koumoutsakos, metanasteutiko, prosfyges
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνολικά 3.141 αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες σε 17 χώρες της ΕΕ

Προγραμματίζεται, σε διμερές πλαίσιο συνεργασίας, μετεγκατάσταση ασυνόδευτων ανήλικων στη Σερβία και ευάλωτων οικογενειών στον Καναδά, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηλιόπουλος: Μάσκες, πρόσφυγες, Μακεδονικό - Τα συγκοινωνούντα δοχεία του ανορθολογισμού

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «η συνωμοσιολογία συχνά τρέφεται και από τοποθετήσεις που δεν εκκινούν από το περιθώριο του πολιτικού φάσματος, μπορεί να φύεται σε τόπους που δεν φανταζόμαστε».