Φωτο: Shutterstock

Τσίπρας: Απιστία στο Δημόσιο η πώληση των EΛΠE αν υπάρχουν κοιτάσματα

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση για απιστία προς το δημόσιο αν προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση των EΛΠE αν επαληθευθούν όσα δημοσιεύθηκαν σήμερα για ύπαρξη μεγάλων κοιτασμάτων νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Eυθεία επίθεση εξαπέλυσε σήμερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας στην κυβέρνηση μέσω ανάρτηση που έκανε στο Facebook. Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για απιστία προς το δημόσιο σε περίπτωση που προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση των EΛΠE και ιδιαίτερα της θυγατρικής της για τις εξορύξεις, αν επαληθευθούν όσα δημοσιεύθηκαν σήμερα από τον επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Υδρογονανθράκων των EΛΠE για ύπαρξη μεγάλων κοιτασμάτων νοτιοδυτικά της Κρήτης, εκτιμήσεις που μένει να διερευνηθούν.

Συγκεκριμένα η ανάρτηση αναφέρει:

«Σημερινά πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα (εφημερίδες «Τα Νέα» και «Η Καθημερινή») φέρουν τον επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Υδρογονανθράκων των EΛΠE να εκτιμά ότι υπάρχουν μεγάλα κοιτάσματα νοτιοδυτικά της Κρήτης, στα οικόπεδα όπου τον περασμένο Ιούνιο υπογράψαμε να διερευνήσουν από κοινού EΛΠE, ExxonMobil και Total.Αν αυτό ισχύει, η επιλογή της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση των EΛΠE και ιδιαίτερα της θυγατρικής της για τις εξορύξεις, δεν θα αποτελεί απλά ιδεοληψία αλλά απιστία κατά του Δημοσίου».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Εφαρμόζονται μνημονιακά μέτρα χωρίς μνημόνιο

Για «σκανδαλώδες πλαίσιο υπέρ των τραπεζών» έκανε λόγο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατήργησε ποτέ το νόμο Κατσέλη και δεν άφησε ποτέ τους Έλληνες πολίτες δίχως ένα πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας», σημείωσε.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Τσίπρας: Απαραίτητη μια νέα Κοινωνική Συμφωνία, 11 μέτρα αντίδοτο στην κρίση

Ο πρόεδρος του Σύριζα παρουσίασε τους 6 άξονες της νέας κοινωνικής συμφωνίας καθώς και δέσμη 11 μέτρων για την ενίσχυση της οικονομίας και την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης.