ΓΔ: 888.81 -0.49% Τζίρος: 27.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:15:09 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Sofia Zaxaraki-Vouli-ypourgeio Paideias
Φωτο: ΑΠΕ

Ζαχαράκη: Ικανοποίηση της Ελλάδας για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Η υφυπουργός Τουρισμού επισήμανε τον γρήγορο ρυθμό με τον οποίο διεξάγονται οι εμβολιασμοί στη χώρα, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την προετοιμασία που γίνεται για τα πρωτόκολλα και τον αυξημένο αριθμό των τεστ.

Την ικανοποίηση της Ελλάδας αναφορικά με την υιοθέτηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της πρότασης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για ένα ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού, εξέφρασε σήμερα η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, η οποία μετείχε σε τηλεδιάσκεψη υπουργών και υφυπουργών Τουρισμού της ΕΕ.

Ειδικότερα, η συγκεκριμένη τηλεδιάσκεψη συγκλήθηκε με πρωτοβουλία της υπουργού Γεωργίας, Περιφερειών και Τουρισμού της Αυστρίας, κ. Elisabeth Köstinger, με θέμα το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό της ΕΕ.

Στην παρέμβασή της, η υφυπουργός επεσήμανε την ικανοποίηση της Ελλάδας, ύστερα από την υιοθέτηση της πρότασης του κ. Μητσοτάκη, καθώς και την προτεραιότητα να διασφαλιστεί η επιτάχυνση των τεχνικών συζητήσεων και η μέγιστη διαλειτουργικότητά του, εντός του χρονικού πλαισίου που η Επιτροπή έχει θέσει.

Παράλληλα, τόνισε τους υψηλούς και επιταχυνόμενους ρυθμούς εμβολιασμού στη χώρα μας, καθώς και την προετοιμασία που γίνεται για τα πρωτόκολλα και τον αυξημένο αριθμό των τεστ. Επίσης, αναφέρθηκε στην επεξεργασία διμερών συμφωνιών με τρίτες χώρες, με στόχο να διευκολυνθεί η μετακίνηση με τήρηση των γενικών όρων εισόδου και πρότεινε την ανταλλαγή καλών πρακτικών από την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων στα κράτη μέλη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Kiriakos Mitsotakis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Πλησιάζουμε να βρεθούμε στην επενδυτική βαθμίδα το 2023

Ο πρωθυπουργός με ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα τόνισε πως κλείνει η πολυετής οικονομική δοκιμασία που πέρασε η χώρα καθώς αποδίδουν οι κοινές προσπάθειες πολιτών και Πολιτείας.
Kyriakos Mitsotakis, Kyvernisi, Vouli
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Στους 4 μήνες η τρίτη δόση αν το εγκρίνουν οι ειδικοί

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός έχει ήδη τη σφραγίδα του ΣΤΕ και δεν εγείρεται κανένα νομικό συνταγματικό ζήτημα, τόνισε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη Βουλή, στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας.
Kyriakos Mitsotakis, Kyvernisi
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υποχρεωτικός εμβολιασμός άνω των 60 ετών με μηνιαίο πρόστιμο 100 ευρώ

Περιθώριο έως τις 16/1 έχουν οι άνω των 60 ετών για την πρώτη δόση. Ένα ακόμη μέτρο αφορά την παροχή ενός δωρεάν self test για κάθε ενήλικο μεταξύ 6 - 12 Δεκεμβρίου και ακολούθως μεταξύ 3 έως 7 Ιανουαρίου.