ΓΔ: 877.36 0.07% Τζίρος: 2.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:41:05 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Sofia Zaxaraki-Vouli-ypourgeio Paideias
Φωτο: ΑΠΕ

Ζαχαράκη: Ικανοποίηση της Ελλάδας για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Η υφυπουργός Τουρισμού επισήμανε τον γρήγορο ρυθμό με τον οποίο διεξάγονται οι εμβολιασμοί στη χώρα, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την προετοιμασία που γίνεται για τα πρωτόκολλα και τον αυξημένο αριθμό των τεστ.

Την ικανοποίηση της Ελλάδας αναφορικά με την υιοθέτηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της πρότασης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για ένα ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού, εξέφρασε σήμερα η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, η οποία μετείχε σε τηλεδιάσκεψη υπουργών και υφυπουργών Τουρισμού της ΕΕ.

Ειδικότερα, η συγκεκριμένη τηλεδιάσκεψη συγκλήθηκε με πρωτοβουλία της υπουργού Γεωργίας, Περιφερειών και Τουρισμού της Αυστρίας, κ. Elisabeth Köstinger, με θέμα το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό της ΕΕ.

Στην παρέμβασή της, η υφυπουργός επεσήμανε την ικανοποίηση της Ελλάδας, ύστερα από την υιοθέτηση της πρότασης του κ. Μητσοτάκη, καθώς και την προτεραιότητα να διασφαλιστεί η επιτάχυνση των τεχνικών συζητήσεων και η μέγιστη διαλειτουργικότητά του, εντός του χρονικού πλαισίου που η Επιτροπή έχει θέσει.

Παράλληλα, τόνισε τους υψηλούς και επιταχυνόμενους ρυθμούς εμβολιασμού στη χώρα μας, καθώς και την προετοιμασία που γίνεται για τα πρωτόκολλα και τον αυξημένο αριθμό των τεστ. Επίσης, αναφέρθηκε στην επεξεργασία διμερών συμφωνιών με τρίτες χώρες, με στόχο να διευκολυνθεί η μετακίνηση με τήρηση των γενικών όρων εισόδου και πρότεινε την ανταλλαγή καλών πρακτικών από την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων στα κράτη μέλη.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Mitsotakis, Hardalias, Emvolia, Koronoios, Marousi
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Πρωταρχικός στόχος η επιτάχυνση των εμβολιασμών

Κατά την επίσκεψή του στο μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο «Προμηθέας» στο Μαρούσι, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η περιπέτεια θα τελειώσει όταν θα έχει εμβολιαστεί ένα μεγάλο ποσοστό των πολιτών».
Mitsotakis, emboliasmos, nosokomeio
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Οριζόντιος για όλους ο εμβολιασμός σε μικρά, ακριτικά νησιά

Ο πρωθυπουργός επισκεπτόμενος το νησί, βάδισε έως το λιμάνι των Φούρνων, όπου ενημερώθηκε για τα έργα επέκτασης της βόρειας προβλήτας -όπου θα δένουν τα μεγαλύτερα πλοία- και για την κατασκευή αλιευτικού καταφυγίου.
Mitsotakis, emboliasmos, nosokomeio
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Η εκστρατεία εμβολιασμού προχωρά κανονικά

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Κέντρο Υγείας στα Καμίνια, ο πρωθυπουργός συνομίλησε με ηλικιωμένους άνω των 85 ετών, οι οποίοι βρίσκονταν στο Κέντρο έχοντας προγραμματίσει τον εμβολιασμό τους, και με συνοδούς τους.