ΓΔ: 876.76 0.11% Τζίρος: 92.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Vouli
Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Βουλή: Αύριο η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για την πανδημία

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο έχει χαρακτηριστεί ως κατεπείγον και αφορά μια πληθώρα ζητημάτων που έχουν ανακύψει λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Σήμερα, στις 4 το απόγευμα, εισάγεται για επεξεργασία στις επιτροπές Κοινωνικών και Οικονομικών υποθέσεων της Βουλής, το νομοσχέδιο με τις «κατεπείγουσες ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνεχιζόμενες συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, την ανάπτυξη, την κοινωνική προστασία και την επαναλειτουργία των δικαστηρίων και άλλα ζητήματα».

Ειδικότερα, το νομοσχέδιο κατατέθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας στη Βουλή, έχει χαρακτηριστεί ως κατεπείγον και αναμένεται να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής αύριο Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021.

Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται διατάξεις των υπουργείων Υγείας, Οικονομικών (αποπληρωμή επιχειρηματικών δανείων), Δικαιοσύνης, Παιδείας, Εσωτερικών, Εργασίας, Ανάπτυξης (Παρατάσεις ισχύος έκτακτων μέτρων), Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Αθλητισμού, Τουρισμού και Μετανάστευσης.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

vouli
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θετικοί στο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας οι φορείς

Το δύσκολο κομμάτι της πανδημίας μπορεί να είναι σε υγειονομικό επίπεδο, τα αποτελέσματα όμως στην οικονομία θα τα αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις για μεγάλο διάστημα και μετά τη λήξη του συναγερμού, είπε ο Γ. Καββαθάς, πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σειρά τροπολογιών για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας

Έργα αποκατάστασης στις περιοχές που επλήγησαν από τον Ιανό και ενίσχυση των επενδύσεων των ΚΤΕΛ εντάσσονται στο νομοσχέδιο που συζητείται και ψηφίζεται από την ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Τρίτη, 17/11/2020. 
mitsotakis, bouli, koronoios
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Κρίσιμες οι επόμενες 10 ημέρες, ίσως τον Ιανουάριο το εμβόλιο

«Έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι αυτά τα μέτρα να αποδώσουν», είπε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι βασική αιτία διασποράς ήταν η διασκέδαση νέων ανθρώπων και ασκώντας έντονη κριτική στην αντιπολίτευση.