ΓΔ: 867.71 -0.42% Τζίρος: 153.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Γεροβασίλη: Η «ώρα του πρωθυπουργού» δεν είναι φιλικό παιχνίδι

Αφήνει αιχμές στον Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με τον σχεδιασμό διαχείρισης απορριμμάτων προτρέποντας να προχωρήσει στην υλοποίηση των ήδη δρομολογημένων επί ΣΥΡΙΖΑ μεταρρυθμίσεων.

Η ώρα του πρωθυπουργού δεν είναι φιλικό παιχνίδι, αναφέρει η Όλγα Γεροβασίλη, απαντώντας σε αιτιάσεις για την απουσία της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ από την «Ώρα του πρωθυπουργού» την περασμένη Παρασκευή.

Η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να απαντήσει στην ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου με τίτλο «Ο γόρδιος δεσμός και ο παραλογισμός στο ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων περιφέρειας Πελοποννήσου πρέπει να λυθεί» η οποία είχε κατατεθεί μία ημέρα μετά την ψήφιση του αναπτυξιακού νομοσχέδιου, «στο οποίο συμπεριλήφθηκε τροπολογία που επιλύει και το τελευταίο ζήτημα σε ένα έργο το οποίο είχε δρομολογηθεί επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ». Και κάνει λόγο για πρωτοβουλία του βουλευτή- «"βοήθεια" στην προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να καλλιεργήσει ένα φιλοπεριβαλλοντικό προφίλ».

  Η κ. Γεροβασίλη επικρίνει τον πρωθυπουργό ότι αναφέρθηκε «σε σχεδιασμό διαχείρισης απορριμμάτων που θα εκπονήσει η κυβέρνηση του, χωρίς να γνωρίζει ότι αυτός έγινε το 2015, σε συμφωνία με τις ευρωπαϊκές οδηγίες και εγκρίθηκε από τους θεσμούς που είχαν θέσει αιρεσιμότητα στα αντίστοιχα ευρωπαϊκά κονδύλια, διότι η χώρα μας δεν είχε εκείνη την περίοδο επαρκή σχεδιασμό» και τον καλεί «να προχωρήσει στην υλοποίηση των ήδη δρομολογημένων επί ΣΥΡΙΖΑ μεταρρυθμίσεων στη διαχείριση στερεών αποβλήτων και στην κυκλική οικονομία, που είχαν λάβει και τη θετική αξιολόγηση της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της ΕΕ».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Ας φροντίσει να μάθει ο κ. Μητσοτάκης την κοστολόγηση των μέτρων που εξήγγειλε»

«Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης χρειάστηκε πάνω από 2,5 ώρες για να επιβεβαιώσει πως ακυρώνει την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, τη μείωση της προκαταβολής φόρου στο 50% και τις 10.500 προσλήψεις καθηγητών,» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.
Pappas-SYRIZA
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παππάς: Η ΝΔ θα πρέπει να ευχαριστεί τον ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία

Βολές στη ΝΔ ρίχνει ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την επιμονή της κυβέρνησης να εξαιρέσει Π. Πολάκη και Δ. Τζανακόπουλο από την προανακριτική, κάνοντας λόγο για σκευωρία και συγκάλυψη στο σκάνδαλο Novartis.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς-Τσίπρας: Ακριβή στα πίτουρα και φθηνή στ' αλεύρι η Ν.Δ.

Νίκος Παππάς και Γιώργος Τσίπρας εξαπολύουν δριμεία κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη αναφορικά με το ζήτημα των τραπεζικών χρεώσεων, κατηγορώντας τη για σόου με τη δήθεν επιθετική διαπραγμάτευση με τους τραπεζίτες.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στην εφημερίδα Αυγή

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι το πρόγραμμα έχει εθελοντικό χαρακτήρα και προβλέπει ένα σημαντικό οικονομικό κίνητρο για τους εργαζόμενους που θα επιλέξουν να ενταχθούν σε αυτό.