ΓΔ: 911.79 0.29% Τζίρος: 1.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:42:05 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
katrinis-kinal

Κατρίνης: Σε «ομηρεία» όσοι έχουν πάρει δάνεια με εγγύηση Δημοσίου

Όπως επισημαίνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ το αδιέξοδο που βιώνει η συγκεκριμένη κατηγορία δανειοληπτών επιτείνεται, αφού είναι άγνωστο αν οι  οφειλές τους θα υπαχθούν στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης.

Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηλείας κ. Μιχάλης Κατρίνης, με την οποία αναδεικνύει το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι δανειολήπτες που έχουν πάρει δάνεια με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου. 

Όπως τονίζει ο κ.Κατρίνης οι συγκεκριμένοι άνθρωποι βρίσκονται σε ομηρεία και αδιέξοδο αφού: 

Έχουν αποκλειστεί από τα προγράμματα  ‘’Γέφυρα 1’’ και ‘’ Γέφυρα 2’’, που αφορούν στην επιδότηση των δόσεων. 

Δεν έχουν ρυθμιστεί οι οφειλές τους από τις τράπεζες, παρά το γεγονός ότι ο Ν.4549/18 έδινε αυτή τη δυνατότητα. 

Όπως επισημαίνει ο κ. Κατρίνης το αδιέξοδο που βιώνει η συγκεκριμένη κατηγορία δανειοληπτών επιτείνεται, αφού είναι άγνωστο αν οι  οφειλές τους θα υπαχθούν στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης που ξεκινάει την 1η Ιουνίου, με δυνατότητα 240 δόσεων και ‘’κουρέματος’’ του ποσού οφειλής και προσαυξήσεων ή αν θα παραμείνει η ισχύουσα ρύθμιση των οφειλών αυτών (εφόσον καταπέσουν οι σχετικές εγγυήσεις) έως και 120 δόσεις με μείωση 10% των προσαυξήσεων, σύμφωνα με το άρθρο 293 του νέου πτωχευτικού. 

Για το συγκεκριμένο ζήτημα, όπως αναφέρει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των τραπεζών, αφού σε αρκετές περιπτώσεις φαίνεται να υπάρχουν ενστάσεις από το δημόσιο σχετικά με το σύνολο της οφειλής προς τις τράπεζες, αφού θεωρεί ότι μέρος της εγγύησης έχει ήδη παρακρατηθεί, περιπλέκοντας ακόμα περισσότερο την κατάσταση για τους δανειολήπτες. 

Ο κ. Κατρίνης ζητά από την κυβέρνηση: 

  • να έρθει σε συμφωνία με τις τράπεζες και τις εταιρείες διαχείρισης δανείων προκειμένου να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις  
  • να εντάξει τα δάνεια που δόθηκαν με την εγγύηση του δημοσίου στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών και τις 240 δόσεις. 
Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

katrinis-kinal
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Κατρίνης: Πιο συμφέρουσα για τον φορολογούμενο η bad bank

Ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ σημείωσε πως ο εξωδικαστικός μηχανισμός απέδωσε ελάχιστες ρυθμίσεις στα 3,5 χρόνια λειτουργίας και είναι ο ίδιος μηχανισμός που θα ενεργοποιηθεί από την 1η Ιουνίου οδηγώντας σε μαζικές πτωχεύσεις.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Κατρίνης: Η κυβέρνηση αδιαφορεί για την επιβίωση των μικρομεσαίων

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ τονίζει πως ο αποκλεισμός των μικρών επιχειρήσεων από τη ρευστότητα είναι ηθελημένος από την κυβέρνηση, ενώ μεγάλο μέρος των πόρων έχει κατευθυνθεί στις μεγάλες επιχειρήσεις.
katrinis-kinal
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης: Στο περιθώριο νέοι, οικονομικά αδύναμοι και μικρές επιχειρήσεις

Ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι στην Ελλάδα που οραματίζεται ο κ. Μητσοτάκης δεν υπάρχει χώρος για τις ατομικές και μικρές επιχειρήσεις, αφού οι φοροαπαλλαγές και η μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων είναι μόνο για τις μεγάλες επιχειρήσεις.
Katrinis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης: Παραμένουν αποκλεισμένες από ρευστότητα 9 στις 10 επιχειρήσεις

«Περισσότερες από 9 στις 10 ελληνικές επιχειρήσεις δεν έχουν πρόσβαση στη ρευστότητα των τραπεζών, κάτι για το οποίο δεν κάνει τίποτα η κυβέρνηση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ.