ΓΔ: 886.72 -0.85% Τζίρος: 91.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
katrinis-kinal
Φώτο: Μιχάλης Κατρίνης

Μ. Κατρίνης: Κενό γράμμα το φιλοεπενδυτικό αφήγημα της κυβέρνησης

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ανακοινώνει με διθυράμβους τις νέες προσκλήσεις ύψους 800 εκατ. ευρώ για τον αναπτυξιακό νόμο χωρίς, όμως, να διαθέτει την απαιτούμενη χρηματοδότηση.

Ευθεία κριτική στην κυβέρνηση για τις επιδόσεις της στον τομέα των επενδύσεων άσκησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής κ. Μιχάλης Κατρίνης, κατά τη συζήτηση της κύρωσης της σύμβασης για την επένδυση στο Ελληνικό, την οποία το Κίνημα Αλλαγής ψήφισε. 

Ο υπεύθυνος Ανάπτυξης & Επενδύσεων του Κινήματος Αλλαγής κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ανακοινώνει με διθυράμβους τις νέες προσκλήσεις ύψους 800 εκατ. ευρώ για τον αναπτυξιακό νόμο χωρίς, όμως, να διαθέτει την απαιτούμενη χρηματοδότηση. Στηλίτευσε την καθυστέρηση στην υλοποίηση των επενδύσεων που έχουν υπαχθεί στον αναπτυξιακό νόμο από το 2016 και οι οποίες δεν προχωρούν παρά τις συνεχείς παρατάσεις. 

Ανέφερε ότι από το σύνολο των επενδύσεων 2 δις που έχουν υπαχθεί στον αναπτυξιακό, το ποσοστό αυτών που υλοποιούνται στην πράξη είναι μονοψήφιο, ενώ το υπουργείο έχει εγγράψει μόλις 80 εκατ. ευρώ στο Π.Δ.Ε. για να χρηματοδοτήσει αυτές τις επενδύσεις ως το τέλος του 2021

«Οι διαδικασίες κινούνται πολύ αργά, ιδιαίτερα στις περιφέρειες που είναι υποστελεχωμένες, με αποτέλεσμα να έχουν βαλτώσει επενδυτικά σχέδια για περισσότερα από 2 χρόνια. Ταυτόχρονα, πολλοί επενδυτές που έχουν υπαχθεί στον αναπτυξιακό νόμο αδυνατούν να χρηματοδοτηθούν από τις τράπεζες, λόγω των πολύ αυστηρών προϋποθέσεων που τίθενται για τη δανειοδότησή 
τους, χωρίς η κυβέρνηση να κάνει κάτι. Αν αυτά είναι τα αποτελέσματα μιας κυβέρνησης, η οποία λέει ότι είναι υπέρ των επενδύσεων και σκοπεύει να φέρει ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα ώστε  να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα και την οικονομία, νομίζω ότι η κυβέρνηση κινείται σε εντελώς λάθος κατεύθυνση»
, σημείωσε ο κ. Κατρίνης.

Τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής κατηγόρησε το υπουργείο Ανάπτυξης ότι αντί να ασχολείται με την επιτάχυνση των διαδικασιών και τη διευκόλυνση των επενδύσεων, φέρνει φωτογραφικές τροπολογίες για τον έλεγχο των διοικήσεων των επιμελητήριων, γεγονός που έχει προκαλέσει σφοδρή αντίδραση από τους εκπροσώπους του επιμελητηριακού κλάδου. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

katrinis-kinal
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης: Σοβαρές καθυστερήσεις στην υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων

Αναφερόμενος στο σχέδιο για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής επισήμανε ότι πρόκειται για ένα σχέδιο που δεν ενισχύει τις παραγωγικές επενδύσεις στην Ελλάδα.
katrinis-kinal
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης: Ζητούμενο οι επενδύσεις που δημιουργούν θέσεις εργασίας

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ μίλησε για το πώς οι άμεσες ξένες επενδύσεις συμβάλλουν στην οικονομική και κοινωνική ευημερία μεταφέροντας τεχνογνωσία, υψηλή τεχνολογία και καινοτομία.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ξεμπλοκάρουμε το έργο στο Ελληνικό, στέλνουμε ισχυρό μήνυμα στους επενδυτές»

Ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε ότι η τροπολογία κατατίθεται για να κερδίσουμε χρόνο, διότι στην σύμβαση που η κυβέρνηση Τσίπρα κύρωσε με νόμο, υπάρχει πρόβλεψη ότι δεν μπορεί να γίνει μεταβίβαση έως ότου λήξουν όλες οι δικαστικές εκκρεμότητες.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Microsoft, Brand Smith

Η απρόσκοπτη προώθηση των επενδύσεων της Microsoft στην Ελλάδα παρά την πανδημία, αλλά και η μεγάλη αναπτυξιακή δυναμική, που έχει αποκτήσει η ελληνική οικονομία είναι τα θέματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συνιστούν πολιτικό πρόβλημα για τη χώρα

Ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ έθεσε ως προτεραιότητα την αναθεώρηση των κανόνων του συμφώνου δημοσιονομικής σταθερότητας, τονίζοντας ότι για το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει ακουστεί ούτε μία πρόταση ούτε μία λέξη τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ.