ΓΔ: 1419.25 -0.07% Τζίρος: 103.64 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Συνάντηση του πρωθυπουργού με την διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ

Σειρά συναντήσεων έχει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης ξεκινώντας από την διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ που χθες πήρε και την απόφαση για παράταση της προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το «Ελ. Βενιζέλος»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί, σήμερα στις 10:00, με τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ που χθες Πέμπτη 12/09, πήρε την απόφαση να παρατείνει έως τις 29 Οκτωβρίου την προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση του 30% του "Ελ. Βενιζέλος", η οποία έληγε στις 30 Σεπτεμβρίου.

 Η παράταση δίδεται για να επιλυθεί το πρόβλημα με τη σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου μετά την πώληση του 30%. Με την υπογραφή «Σύμβασης Παραίτησης», το Δημόσιο θα κατέχει δύο θέσεις στο νέο διοικητικό συμβούλιο, εκ των οποίων ο ένας θα είναι ο πρόεδρος, αντί για τρεις θέσεις σήμερα.

Η ιδιωτικοποίηση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) είναι μια από τις σημαντικότερες που «τρέχει» αυτή την περίοδο το ΤΑΙΠΕΔ, καθώς ο ΔΑΑ είναι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, αποτελεί μια πολύ σημαντική υποδομή και διακίνησε 24 εκατ. επιβάτες το 2018, εκ των οποίων 16,4 εκατ. διεθνείς επιβάτες, σύμφωνα με στοιχεία του ΤΑΙΠΕΔ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η δέσμη μέτρων που ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης από την ΔΕΘ

Κάλεσμα στους πολίτες για «μία Συμφωνία Δημιουργίας, Συμφωνία Δράσης και Αποτελέσματος, Συμφωνία Αναγέννησης και Προόδου» απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ και μίλησε για ανάπτυξη για όλους.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα γίνεται μαγνήτης κεφαλαίων από το εξωτερικό

O πρωθυπουργός παρεβρέθηκε στην τελετή υπογραφής της σύμβασης πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών (67%) του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας (ΟΛΗΓ) σε κοινοπραξία με ηγέτη τον ιταλικό όμιλο Grimaldi.