ΓΔ: 1422.75 -0.14% Τζίρος: 84.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Athens_Airport

ΤΑΙΠΕΔ: Μέχρι τέλος Οκτωβρίου οι προτάσεις για το 30% του «Ελ. Βενιζέλος»

Παρατείνεται από το ΤΑΙΠΕΔ έως τις 29 Οκτωβρίου η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση του 30% του «Ελ. Βενιζέλος».

Την απόφαση να παρατείνει έως τις 29 Οκτωβρίου την προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση του 30% του "Ελ. Βενιζέλος", η οποία έληγε στις 30 Σεπτεμβρίου, πήρε το ΤΑΙΠΕΔ.

Σημειώνεται ότι το ΚΥΣΟΙΠ αποφάσισε χθες να συνεχιστεί άμεσα η διαδικασία για την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η οποία έχει ξεκινήσει στις 28 Ιουνίου εφέτος. Η παράταση δίδεται για να επιλυθεί το πρόβλημα με τη σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου μετά την πώληση του 30%.

Με την υπογραφή «Σύμβασης Παραίτησης», το Δημόσιο θα κατέχει δύο θέσεις στο νέο διοικητικό συμβούλιο, εκ των οποίων ο ένας θα είναι ο πρόεδρος, αντί για τρεις θέσεις σήμερα.

Η ιδιωτικοποίηση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) είναι μια από τις σημαντικότερες που «τρέχει» αυτή την περίοδο το ΤΑΙΠΕΔ, καθώς ο ΔΑΑ είναι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, αποτελεί μια πολύ σημαντική υποδομή και διακίνησε 24 εκατ. επιβάτες το 2018, εκ των οποίων 16,4 εκατ. διεθνείς επιβάτες, σύμφωνα με στοιχεία του ΤΑΙΠΕΔ.

Τον Φεβρουάριο του 2019 τέθηκε σε ισχύ η χρονική επέκταση της υφιστάμενης σύμβασης παραχώρησης κατά 20 επιπλέον έτη, δηλαδή έως το 2046. Το σχετικό δικαίωμα της επέκτασης της υφιστάμενης σύμβασης παραχώρησης είχε μεταβιβαστεί από το Ελληνικό Δημόσιο στο ΤΑΙΠΕΔ.

Στις 28 Ιουνίου, το ΤΑΙΠΕΔ δημοσίευσε Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την πώληση του 30% που έχει το ΤΑΙΠΕΔ στον ΔΑΑ, ενώ στις 30 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία υποβολής προσφορών. Ο καναδικός όμιλος AviAlliance και ο όμιλος Κοπελούζου, βασικοί μέτοχοι του ΔΑΑ, θεωρείται βέβαιο ότι θα υποβάλουν προσφορά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΑΙΠΕΔ: Ανακήρυξη της INMO PARCK INVEST S.A. για την αξιοποίηση Κονιαβίτη

Το ακίνητο έχει συνολική έκταση 593.061,75 τμ και αποτελείται από δύο περιοχές (Α και Β). Σύμφωνα με τους όρους του Διαγωνισμού, προβλέπεται πώληση της περιοχής Α και μακροχρόνια μίσθωση διάρκειας 50 ετών της περιοχής Β.