ΓΔ: 879.23 0.27% Τζίρος: 48.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Υπέρ της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών η ΕΝΟΤΗΤΑ

Το προεδρείο της ΕΝΟΤΗΤΑΣ στη συνάντηση που είχε με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Τάσο Γαϊτάνη, σημείωσε την στήριξη που χρειάζεται στην προοπτική διασφάλισης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων της νέας γενιάς.

Την απόλυτη στήριξή της στο θέμα της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου και των λειτουργών αυτής, εξέφρασε η συνδικαλιστική παράταξη ΕΝΟΤΗΤΑ, θεωρώντας ότι η στείρα άρνηση στην εφαρμογή ενός συστήματος αξιολόγησης που στηρίζεται στη διαφάνεια είναι οπισθοδρομική και αποδυναμώνει την αξιοπιστία των συνδικάτων.

Το προεδρείο της ΕΝΟΤΗΤΑΣ συναντήθηκε την Παρασκευή με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Τάσο Γαϊτάνη, όπου και ανέπτυξαν τις θέσεις τους για σειρά θεμάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους, ενώ διατυπώθηκαν αναλυτικά οι θέσεις της παράταξης για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και εκφράστηκε η στήριξη στην προοπτική διασφάλισης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων της νέας γενιάς εργαζομένων. Παράλληλα υπήρξε σαφής τοποθέτηση, για μία ακόμη φορά,  για το νέο εργασιακό νόμο και τονίστηκε η θέση της παράταξης για διορθωτικές κινήσεις που πρέπει να γίνουν, μέσω διευκρινήσεων σε συγκεκριμένα άρθρα.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Τάσος Γαϊτάνης τοποθετήθηκε θετικά στις παρατηρήσεις που έγιναν από την ΕΝΟΤΗΤΑ και στη συνέχεια ανέλυσε τις βασικές θέσεις της κυβέρνησης στα μεγάλα θέματα εστιάζοντας στο θέμα του ασφαλιστικού, της αξιολόγησης και ειδικότερα στη θετική έκβαση βιωσιμότητας της ΔΕΗ λόγω της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου. Τέλος οι δύο πλευρές συμφώνησαν για μία μόνιμη επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων για όλα τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Mitsotakis-Neoi
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι πολιτικές της κυβέρνησης είναι στραμμένες στη νέα γενιά

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην πολιτική της κυβέρνησης για το πρώτο ένσημο, καθώς είναι μια εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία που δίνει τη δυνατότητα σε κάποιο νέο να πιάσει τακτική δουλειά με μια επιπρόσθετη αμοιβή.
kerameos-ypourgos paideias-sxoleia-dimotika-enimerosi
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Κεραμέως: Καμία περίπτωση αναστολής λειτουργίας των σχολείων

Η υπουργός Παιδείας τόνισε πως έχει μειωθεί το ποσοστό ημερήσιων κρουσμάτων σε 23% χάρις στην εξαιρετική εφαρμογή των μέτρων από όλους, ενώ μόλις 6 τμήματα από τα συνολικά 80.000 σε όλη την χώρα έχουν αναστείλει την δια ζώσης λειτουργία τους.
livanios
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρωτοβουλία για την ψηφιακή αναβάθμιση του πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Ο Θ. Λιβάνιος τόνισε ότι το υπουργείο θα στηρίξει με την αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων, την αναβάθμιση του πανεπιστημίου Πελοποννήσου με γνώμονα τον ψηφιακό μετασχηματισμό.