ΓΔ: 891.3 -0.38% Τζίρος: 65.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Petsas
Φωτο: George Vitsaras / SOOC

Στ. Πέτσας: Επιπλέον στήριξη ύψους 107 εκατ. ευρώ στους Δήμους

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών δήλωσε πως έχουν δοθεί 237,1 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των δήμων που είχαν απώλειες εσόδων και αύξηση δαπανών.

Στην έκδοση συμπληρωματικής ΚΑΠ ύψους 107 εκατ. ευρώ προχώρησε η κυβέρνηση με στόχο να βοηθήσει σημαντικά τους δήμους να αντιμετωπίσουν όλες τις ανάγκες και τις υποχρεώσεις που έχουν το επόμενο χρονικό διάστημα όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, από το βήμα του ετήσιου τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ, που διεξάγεται στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», στη Θεσσαλονίκη.

Ταυτόχρονα, ο κ. Πέτσας είπε ότι με βάση την εξέλιξη του προϋπολογισμού και τη συνεννόηση που έχει το υπουργείο Εσωτερικών με το υπουργείο Οικονομικών θα είναι σε θέση να προχωρήσει και σε κάτι ακόμα παραπάνω με τη μορφή της χρηματικής ΚΑΠ μέχρι το τέλος του έτους.

Για το 2022, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών είπε ότι θα είναι ένα έτος αναμόρφωσης των ΚΑΠ, με σκοπό την άρση τυχόν δυσλειτουργιών, τη βελτίωση σημείων τα οποία έχουν αποδειχθεί ότι δουλεύουν και τη διόρθωση σημείων που δεν δουλεύουν ώστε να υπάρξει πιο δίκαιη κατανομή, αλλά ταυτόχρονα θα είναι και μία σημαντική προσπάθεια για την αύξηση των ΚΑΠ ώστε να αρχίσει σιγά σιγά να αντιστρέφεται η πορεία μείωσης των τελευταίων ετών.

«Δεν μιλάμε για μαξιμαλιστικές αυξήσεις, μιλάμε, όμως, για ρεαλιστικές και όχι συμβολικές αυξήσεις και πιστεύω το 2022, με τη δική σας συμβολή, με καλή διάθεση, με πνεύμα συνεργασίας, όχι μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις θα βρούμε αυτό το οποίο μπορεί να υποστηρίξει και το οικονομικό μας επιτελείο», υπογράμμισε ο κ. Πέτσας.

Σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπιση της πανδημίας είπε ότι δόθηκαν 237,1 εκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη των δήμων που είχαν απώλειες εσόδων και αύξηση δαπανών κι αν χρειαστεί, το υπουργείο Εσωτερικών είναι εδώ μέχρι το τέλος της χρονιάς για να βοηθήσει ξανά.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ακόμη ότι το πρόγραμμα Φιλόδημος 1 είχε δώσει κάτι παραπάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ, ενώ το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης αθροίζει 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ και με την ευελιξία που δόθηκε από τον περασμένο Μάρτιο υπάρχει ένας ονομαστικός προϋπολογισμός τριών δισεκατομμυρίων 125 εκατομμυρίων ευρώ για εντάξεις έργων. Μετά δε τις συνεννοήσεις που έγιναν με τον Πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο αυτές τις μέρες θα μπορέσει να αυξηθεί κι άλλο αυτός ο χώρος, για να δουν οι δήμοι την ένταξη έργων που προσδοκούν.

Όπως τόνισε ο κ. Πέτσας, το συνολικό ποσό θα ξεπεράσει το επίπεδο των 6,1 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχουν υποβληθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και θα μιλάμε για ένα σημαντικά μεγαλύτερο χρηματοδοτικό φάκελο, που μπορεί να φτάνει και ενάμισι δισεκατομμύριο ευρώ παραπάνω.

Η προηγούμενη κατάσταση δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή, είπε ο κύριος Πέτσας και πρόσθεσε: «Εμείς, από την πλευρά της κυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών, μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι είμαστε κρίκοι στην ίδια αλυσίδα για να κάνουμε πράξη τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψηφίστηκε το ν/σ για τα ζώα συντροφιάς - Πέτσας: Κάναμε ένα βήμα μπροστά

Με το νομοσχέδιο, συνέχισε, η κυβέρνηση αποβλέπει στη θεσμοθετημένη συνεργασία μεταξύ κράτους, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιστημόνων, φιλοζωικών συλλόγων και πολιτών, για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των ζώων συντροφιάς και της προστασίας των αδέσποτων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρηματοδότηση για βελτίωση αγροκτηνοτροφικής οδοποιίας Δήμου Ανωγείων

Η βελτίωση του αγροκτηνοτροφικού οδικού δικτύου, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, θα επιφέρει επιπλέον εξοικονόμηση στην κατανάλωση καυσίμων με θετικό αντίκτυπο τόσο στην τοπική οικονομία αλλά και στο περιβάλλον.