ΓΔ: 2475.74 -0.40% Τζίρος: 325.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Mitsotakis-Thessaloniki
ΑΠΕ

Εθνικό σχέδιο κατά του καπνίσματος από τον Μητσοτάκη

Εθνικό Σχέδιο Δράσης κατά του Καπνίσματος από τον Κυριάκο Μητσοτάκης. «Η απαγόρευση του καπνίσματος αποτελεί μία τολμηρή πρωτοβουλία για την προστασία της Δημόσιας Υγείας» υποστηρίζει ο Πρωθυπουργός.

«Η απαγόρευση του καπνίσματος αποτελεί μία τολμηρή πρωτοβουλία για την προστασία της Δημόσιας Υγείας. Μία εμβληματική κίνηση εκσυγχρονισμού και εξευγενισμού της καθημερινότητάς μας. Αλλά και μία άσκηση αλληλοσεβασμού που τελικά ενδυναμώνει την κοινωνική συνοχή», ανέφερε ο πρωθυπουργός στο χαιρετισμό του στην εκδήλωση επίσημης ενημέρωσης του Εθνικού Σχεδίου Δράσης κατά του Καπνίσματος από το Υπουργείο Υγείας.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ακόμη πως και άλλες χώρες το κατάφεραν και μπορεί να το πράξει και η χώρα μας, και συμπλήρωσε: «δεν υπάρχει πια καμία δικαιολογία του τύπου, "αυτά δεν γίνονται στην Ελλάδα"».

«Ένδεκα νομοθετήματα, Προεδρικά Διατάγματα και υπουργικές αποφάσεις μέσα σε 10 χρόνια, με μηδενικά αποτελέσματα. Αυτός είναι ο θλιβερός απολογισμός της απαγόρευσης καπνίσματος σε κλειστούς χώρους, που υποτίθεται ότι θεσμοθετήθηκε το 2009» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνοντας πως «οι κυβερνήσεις δεν τόλμησαν, η Διοίκηση αδράνησε και η κοινωνία ανέχτηκε. Σαν το κάπνισμα να μην αφορά την Υγεία και τον Πολιτισμό μας. Και σαν να αποτελεί μία ανώδυνη λεπτομέρεια».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θερμόμετρο και ήλιος
ΔΙΕΘΝΗ

Ιούνιος: 12.000 περισσότεροι θάνατοι στην Ευρώπη λόγω καύσωνα

Πάνω από 12.000 επιπλέον θάνατοι σημειώθηκαν σε 10 ευρωπαϊκές χώρες κατά το κύμα καύσωνα του Ιουνίου, σύμφωνα με στοιχεία εθνικών αρχείων που συνέλεξε το AFP, με τους περισσότερους να καταγράφονται μεταξύ 22 και 28 Ιουνίου.
Φρούτα και λαχανικά
ΔΙΕΘΝΗ

Παραδοσιακές διατροφές: Τα μυστικά τους για καλύτερη υγεία

Παραδοσιακές διατροφές που διαμορφώθηκαν ανά τον κόσμο ενδέχεται να προσφέρουν λύσεις για την υγεία, όμως απειλούνται από δυτικά πρότυπα. Ερευνητές ξεκινούν πρωτοβουλία για την καταγραφή τους πριν χαθούν οριστικά.
Σημαία Λαϊκής Δημοκρατίας Κονγκό
ΔΙΕΘΝΗ

ΠΟΥ: Η επιδημία Έμπολα στο Κονγκό εξαπλώνεται ταχύτερα από πριν

Η επιδημία του Έμπολα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό εξαπλώνεται με ταχύτερο ρυθμό από κάθε προηγούμενη, σύμφωνα με τον ΠΟΥ. Από τα μέσα Μαΐου πάνω από 796 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους και τα κρούσματα ξεπερνούν τα 2.000.
Κτίριο ΠΟΥ
ΔΙΕΘΝΗ

ΠΟΥ: Η επιδημία Έμπολα στο Κονγκό εξαπλώνεται ταχύτερα από ποτέ

Η επιδημία Έμπολα στη Λ.Δ. Κονγκό εξαπλώνεται ταχύτερα από κάθε προηγούμενη, σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΠΟΥ. Από τα μέσα Μαΐου, έχουν καταγραφεί πάνω από 2.000 κρούσματα και 796 θάνατοι, καθιστώντας την τρίτη σοβαρότερη επιδημία.
Στατική γαλλικού κοινοβουλίου
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Εγκρίθηκε ο νόμος για υποβοηθούμενη αυτοκτονία, κρίση από το Συνταγματικό Συμβούλιο

Το γαλλικό κοινοβούλιο ενέκρινε νομοσχέδιο που επιτρέπει, υπό αυστηρές προϋποθέσεις, την ιατρικώς υποβοηθούμενη αυτοκτονία σε ενήλικες με ανίατες ασθένειες, προκαλώντας έντονες πολιτικές αντιδράσεις στη χώρα.
Δασική πυρκαγιά Καναδά
ΔΙΕΘΝΗ

Τορόντο: Η χειρότερη ατμοσφαιρική ρύπανση παγκοσμίως λόγω πυρκαγιών

Το Τορόντο κατέγραψε σήμερα τη χειρότερη ποιότητα αέρα παγκοσμίως λόγω καπνού από δασικές πυρκαγιές, με τις αρχές να προειδοποιούν για την υγεία και να συστήνουν περιορισμό εξωτερικών δραστηριοτήτων καθώς οι θερμοκρασίες παραμένουν υψηλές.