ΓΔ: 953.36 0.18% Τζίρος: 26.85 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:50:38 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
livanios
Φώτο: Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θόδωρος Λιβάνιος με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Αθανάσιο Κατσή

Πρωτοβουλία για την ψηφιακή αναβάθμιση του πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Ο Θ. Λιβάνιος τόνισε ότι το υπουργείο θα στηρίξει με την αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων, την αναβάθμιση του πανεπιστημίου Πελοποννήσου με γνώμονα τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Σε τροχιά ψηφιακής αναβάθμισης έχει περάσει το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, αξιοποιώντας κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία. Σε αυτό το πλαίσιο, συναντήθηκε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θόδωρος Λιβάνιος με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου  Αθανάσιο Κατσή και συζήτησαν καίρια ζητήματα που αφορούν τον στρατηγικό σχεδιασμό του Πανεπιστημίου για τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Στη συζήτηση παρουσιάστηκαν ουσιαστικά ζητήματα του Πανεπιστημίου, με τον Πρύτανη να υπογραμμίζει την ανάγκη ανάπτυξης σύγχρονων ψηφιακών υποδομών, ψηφιοποίησης και ηλεκτρονικής αρχειοθέτησης των εγγράφων και διαδικασιών, με σκοπό τη διασφάλιση υψηλότατου επιπέδου ποιότητας, ασφάλειας των δεδομένων, αλλά και την υποστήριξη και στελέχωση του ανθρώπινου δυναμικού.

Επιπρόσθετα, ο κ. Κατσής παρουσίασε ολοκληρωμένα τη στρατηγική του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, εστιάζοντας στο γεγονός ότι το Πανεπιστήμιο επενδύει με επιταχυνόμενους ρυθμούς στη νέα ψηφιακή πραγματικότητα, έχοντας ως επίκεντρο, αφενός τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας, και αφετέρου τη βελτίωση των διοικητικών και ακαδημαϊκών διαδικασιών, αναδεικνύοντας συγκεκριμένα έργα που θα συνεισφέρουν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Στη συνάντηση συμμετείχε, επίσης,ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για θέματα «Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης» κ. Γεώργιος Λέπουρας, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα υποστήριξης των εκπαιδευτικών και ερευνητικών δράσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, μέσω της επιτάχυνσης του ψηφιακού μετασχηματισμού, με μια σειρά στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, που περιλαμβάνουν τις ανάγκες σε υλικές υποδομές και υποδομές δικτύου. 

Κοινή πεποίθηση του Πρύτανη και του Αντιπρύτανη, αποτέλεσε το γεγονός πως, σε αυτήν την ουσιαστική προσπάθεια μετάβασης του Πανεπιστημίου στη νέα ψηφιακή εποχή, η συμμετοχή και η έμπρακτη υποστήριξη του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης διαδραματίζει κεντρικό ρόλο, καθώς υπάρχουν πολλές δυνατότητες αξιοποίησης χρηματοδοτικών εργαλείων, που με κατάλληλη προσέγγιση μπορούν να συνδράμουν καθοριστικά στην υλοποίηση του στρατηγικού αυτού σχεδιασμού, με τη χρηματοδότηση του συνόλου ή μεγάλου μέρους των απαραίτητων δράσεων. 

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναφέρθηκε, πρωτίστως, στην κεντρική συμβολή του πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην ανάπτυξη και διάχυση τόσο της ερευνητικής δραστηριότητας, όσο και ενός νέου, καινοτόμου και στηριζόμενου στη γνώση παραγωγικού υποδείγματος, στο σύνολο της περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ παράλληλα τόνισε ότι, το υπουργείο και ο ίδιος προσωπικά, θα στηρίξει έμπρακτα αυτήν την προσπάθεια μετάβασης, γνωστοποιώντας την πρόθεσή του να συμβάλλει, με την αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων, στην αναβάθμιση του πανεπιστημίου Πελοποννήσου με γνώμονα τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

skertsos
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκέρτσος: Θα ολοκληρωθεί το σχέδιο για τα φαινόμενα βίας στα ΑΕΙ

«Από τις 17/1 ξεκινάει η τετράμηνη ειδική εκπαίδευση των 400 ατόμων που έχουν προσληφθεί από την Ελληνική Αστυνομία για να στελεχώσουν τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων», σημειώνει ο υπ. Επικρατείας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηλεκτρονική συνταγογράφηση: Ολοκληρώνεται η ένταξη των ασφαλιστικών ταμείων

Ο Κ. Πιερρακάκης υπογράμμισε την μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών που χρησιμοποιούν το σύστημα της άυλης συνταγογράφησης, καθώς «το ποσοστό των συνταγών και των παραπεμπτικών που εκδίδονται άυλα ανεβαίνει διαρκώς».
Κυριάκος Πιερρακάκης, Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Πιερρακάκης: Σε ένα τριήμερο κλείστηκαν 557.000 ραντεβού 3ης δόσης

Σε ό,τι αφορά τις ψηφιακές υπογραφές, ο υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης υπογράμμισε ότι θα διατεθούν δωρεάν περισσότερες από 650.000 ψηφιακές υπογραφές εντός Ιανουαρίου σε στοχευμένες επαγγελματικές ομάδες.