ΓΔ: 858.93 -4.45% Τζίρος: 118.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Μιχαηλίδου: Ενιαίο ευρωπαϊκό πλαίσιο για το εγγυημένο εισόδημα

Το ενδεχόμενο διαμόρφωσης ενός ενιαίου ευρωπαϊκού πλαισίου ένταξης επιμέρους εθνικών σχημάτων προστασίας του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος συζήτησε η Δ. Μιχαηλίδου με τον Γερμανό ομόλογό της.

Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, η προώθηση της απασχόλησης ατόμων με αναπηρία, η επίσπευση της επανένωσης οικογενειών προσφύγων, και η φιλοξενία ασυνόδευτων ανηλίκων βρέθηκαν στο επίκεντρο της διήμερης επίσκεψης που πραγματοποίησε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου στο Βερολίνο. 

Στο πλαίσιο των επαφών της πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Θεμάτων Ρολφ Σάχτεμπεργκ κατά την οποία συζητήθηκαν μεταξύ άλλων το ενδεχόμενο διαμόρφωσης ενός ενιαίου ευρωπαϊκού πλαισίου στο οποίο θα μπορούσαν να ενταχθούν τα επιμέρους εθνικά σχήματα προστασίας του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ). Η Υφυπουργός Εργασίας ενημέρωσε τον ομόλογό της για την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να κατοχυρώσει συνταγματικά το ΕΕΕ ως δίχτυ ασφαλείας για τους πλέον αδύναμους. Όπως τόνισε η κυρία Μιχαηλίδου η στενή συνεργασία με τη γερμανική κυβέρνηση αποσκοπεί στην ανταλλαγή «καλών πρακτικών» σχετικά με τη χορήγηση του ΕΕΕ, καθώς δεν παρατηρούνται σημαντικές αποκλίσεις ως προς τα χαρακτηριστικά των δικαιούχων στις δύο χώρες.   

Με τον κ. Σάχτενμπεργκ η κυρία Μιχαηλίδου συζήτησε ακόμη το θέμα της προώθησης της απασχόλησης των ατόμων με αναπηρία στην αγορά εργασίας που αποτελεί προτεραιότητα του Υπουργείου Εργασίας και ένα τομέα στον οποίο η Γερμανία διαθέτει τεράστια εμπειρία. 

Για το θέμα των οικογενειακών επανενώσεων και την επίσπευση των σχετικών διαδικασιών η Υφυπουργός Εργασίας συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Μετανάστευσης του Υπουργείου Εσωτερικών Ούλριχ Βάινμπρένερ. Η κα. Μιχαηλίδου υπογράμμισε την ανάγκη να θεσπιστούν διαδικασίες οι οποίες θα κατοχυρώνουν την προτεραιότητα των ανηλίκων ως προς την επανένωση, και επεσήμανε ότι μέσω των διαδικασιών οικογενειακής επανένωσης αλλά και φιλοξενίας των ασυνόδευτων παιδιών πρέπει και τα άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης  να αναλάβουν τη φιλοξενία κάποιων από τα περίπου 5000 ασυνόδευτα παιδιά που ζουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Tsakloglou, Ypoyrgeio Ergasias
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Τσακλόγλου: Ενισχύονται τα δικαιώματα των εργαζομένων σε πλατφόρμες

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων τόνισε πως η εργασιακή πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί με τις πλατφόρμες αντιμετωπίστηκε για πρώτη φορά νομοθετικά χωρίς να χάνουν δικαιώματα οι εργαζόμενοι.
Tsakloglou, Ypoyrgeio Ergasias
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Τσακλόγλου: Στόχος οι περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αναφέρθηκε στην προστασία της απασχόλησης κατά τη διάρκεια της κρίσης της πανδημίας και στην άρση των αποκλεισμών στην αγορά εργασίας.
xatzidakis, energeia
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Χατζηδάκης: Μπαίνει τέλος στην εργασιακή βία και παρενόχληση

Ο υπουργός Εργασίας ανέφερε πως με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο εισάγονται προβλέψεις και πολιτικές που θα προστατεύσουν τους εργαζομένους από απαγορευμένες συμπεριφορές στον χώρο εργασίας.
Xatzidakis, SETE
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: «Ναι» στην ανταγωνιστικότητα, αλλά με προστασία των εργαζομένων

Για το εργασιακό νομοσχέδιο, σημείωσε ο Κ. Χατζηδάκης ρυθμίζει θέματα που έχουν τεθεί τόσο από την πλευρά των εργοδοτών όσο και από την πλευρά των εργαζομένων, με ισορροπία και με γνώμονα τις καλές ευρωπαϊκές πρακτικές. 
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βρούτσης: Διευκρινίσεις για επίδομα 800 ευρώ, δώρο, επίδομα ανεργίας

Τι θα ισχύσει για το επίδομα των 800 ευρώ, δώρο Χριστουγέννων διευκρίνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας και ανακοίνωσε τη μείωση των ενσήμων για το επίδομα ανεργίας από 100 σε 50 και θα αφορά και τις εποχιακές επιχειρήσεις.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Βρούτσης: Προσωρινό μέτρο η εκ περιτροπής εργασία

Εντελώς προσωρινό, αναγκαίο και επείγον μέτρο που θα αγορά αποκλειστικά επιχειρήσεις που έχουν υποστεί ισχυρό πλήγμα στην οικονομική τους δραστηριότητα, αποτελεί η ρύθμιση για την εκ περιτροπής εργασία όπως σημείωσε ο υπουργός Εργασίας.