ΓΔ: 2188.68 -0.55% Τζίρος: 284.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Κώστας Σκρέκας, Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Φωτο: Paleologos Nick / SOOC

Κ. Σκρέκας: Παραμένουν οι επιδοτήσεις στο ρεύμα για ευάλωτους

Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί ένας πενταψήφιος αριθμός έκτακτης ανάγκης ενεργειακής αλληλεγγύης, όπου οι πολίτες που βρίσκονται σε δυσμενή θέση θα μπορούν να μιλήσουν για να διαχειριστούν το ποσό που καλούνται να πληρώσουν.

Για τις αυξήσεις των τιμών στην ενέργεια και τις επιδοτήσεις μίλησε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Η επιδότηση για το ρεύμα έχει χρονικό ορίζοντα μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου. Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Σκρέκας, εάν το επόμενο διάστημα συνεχιστούν οι εκρηκτικές αυξήσεις στις τιμές, η ενίσχυση θα παραμείνει, κυρίως για τους πιο ευάλωτους.

Η Ευρώπη λέει ότι πρέπει να μπουν κάποια κριτήρια για να βοηθηθούν οι οικογένειες που το έχουν πραγματικά ανάγκη. «Εξετάζουμε ποια είναι αυτά τα κριτήρια», είπε.

Ο υπουργός εξήγησε πως το μεγάλο πρόβλημα της αύξησης της τιμής του ρεύματος προέρχεται από τις εκρηκτικές αυξήσεις στην τιμή του φυσικού αερίου. «Η τιμή του αερίου αυξήθηκε 4 και 5 φορές από την περσινή χρονιά.»


Για το φυσικό αέριο μέχρι τώρα έχει δοθεί 15% έκπτωση στα νοικοκυριά, όμως όπως είπε ο κ. Σκρέκας αυτό δεν αρκεί γι’ αυτό θα αυξηθεί. Ο ακριβής αριθμός της έκπτωσης θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Τόνισε, δε, ότι η έκπτωση θα συνεχιστεί για το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους.

Επίσης, τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί ένας πενταψήφιος αριθμός έκτακτης ανάγκης ενεργειακής αλληλεγγύης, όπου οι πολίτες που βρίσκονται σε δυσμενή θέση θα μπορούν να μιλήσουν για να διαχειριστούν το ποσό που καλούνται να πληρώσουν και να μην τους κοπεί το ρεύμα. 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φορτηγό υγροποιημένου αερίου
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας επικράτησε σε διεθνή οργανισμό για την προμήθεια LNG

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας Α.Ε κέρδισε διεθνή διαγωνισμό της Bulgartransgaz για την προμήθεια 500 GWh LNG. Η παράδοση θα γίνει στον FSRU Αλεξανδρούπολης τον Αύγουστο, πριν το φορτίο αεριοποιηθεί και διοχετευθεί στη Βουλγαρία.
Αντόνιο Γκουτέρες ΟΗΕ
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Άμεση αποκατάσταση ναυσιπλοΐας στο Ορμούζ ζητά ο Γκουτέρες

Ο Αντόνιο Γκουτέρες προειδοποίησε πως η κρίση στη Μέση Ανατολή προκαλεί ήδη σοβαρές παγκόσμιες οικονομικές συνέπειες, ιδιαίτερα λόγω περιορισμών στη ναυσιπλοΐα, που διαταράσσουν τις αγορές ενέργειας και εφοδιαστικές αλυσίδες.
Ηλεκτρικό ρεύμα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ασπίδα» οι ΑΠΕ στο ακριβό αέριο, «κράτησαν» τη χονδρική τιμή ρεύματος

Η μέση χονδρική τιμή ρεύματος τον Απρίλιο διαμορφώνεται στα 98,08 ευρώ/MWh, με τις ΑΠΕ να περιορίζουν τις πιέσεις από το ακριβό φυσικό αέριο. Τι σημαίνει αυτό για τις χρεώσεις στα πράσινα τιμολόγια του Μαϊου.
Φραντέσκα Ζανινότι
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ζανινότι: Τα δίκτυα φυσικού αερίου στον πυρήνα της ενεργειακής μετάβασης

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Enaon Eda, Φραντσέσκα Ζανινότι, ανέδειξε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, τον ρόλο των δικτύων φυσικού αερίου στην ενεργειακή μετάβαση, με έμφαση σε βιομεθάνιο, υδρογόνο και ψηφιοποίηση.
Αγωγός φυσικού αερίου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Κάθετος Διάδρομος «κλειδί» για διαφοροποίηση πηγών και ενεργειακή ασφάλεια

Ο Κάθετος Διάδρομος μπαίνει στο επίκεντρο της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης, καθώς ενισχύει τη μεταφορά LNG, στηρίζει νέες υποδομές και μειώνει την εξάρτηση από μία μόνο πηγή προμήθειας.
Λογότυπο ΠΑΣΟΚ νύχτα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Κριτική για μετατροπή της Πτολεμαΐδας 5 σε μονάδα φυσικού αερίου

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η μετατροπή της «Πτολεμαΐδα 5» σε μονάδα φυσικού αερίου, με το ΠΑΣΟΚ να δηλώνει πως πρόκειται για ενεργειακή αυτοκαταστροφή και υποβάθμιση της εθνικής ανεξαρτησίας εν μέσω παγκόσμιας κρίσης.