ΓΔ: 895.85 0.33% Τζίρος: 24.88 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:19:34 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Θ. Σκυλακάκης: Μεγαλύτερο φέτος το επίδομα θέρμανσης

Στη δήλωση ότι o μέσος όρος του επιδόματος θέρμανσης που λαμβάνουν φέτος οι πολίτες είναι μεγαλύτερος, σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, προχώρησε ο υφυπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης.

Απάντηση στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι το επίδομα θέρμανσης το οποίο θα λάβουν φέτος οι πολίτες είναι μικρότερο από τις περασμένες χρονιές έδωσε ο Θόδωρος Σκυλακάκης.

«Ο μέσος όρος του επιδόματος θέρμανσης, που λαμβάνουν φέτος οι πολίτες είναι μεγαλύτερος σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές για όλες τις κατηγορίες πολιτών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική.

«Συνεχίζουν να έχουν μετεκλογική τρικυμία εν κρανίω οι υπεύθυνοι της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Τους θυμίζουμε την πραγματικότητα. Ο μέσος όρος του επιδόματος θέρμανσης, που λαμβάνουν φέτος οι πολίτες είναι μεγαλύτερος σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές για όλες τις κατηγορίες πολιτών.

Το επίδομα δίνεται νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά και οι δικαιούχοι δεν χρειάζεται να ξοδεύουν 1.600-2.400 ευρώ πετρέλαιο για να πάρουν 250-320 ευρώ επίδομα, όπως συνέβαινε επί ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα μπορούν να λάβουν τα ίδια χρήματα, δίνοντας από 500-640 ευρώ για πετρέλαιο.

Φέτος, δηλαδή, όλοι λαμβάνουν το ίδιο επίδομα (ανά κατηγορία Δήμου και οικογενειακή κατάσταση) ανεξάρτητα από το αν έχουν ή όχι μετρητά στη διάθεσή τους. Μπορούν να ζεσταθούν και οι πιο φτωχοί.

Επισημαίνω, ότι το επίδομα θέρμανσης θα διατεθεί και για την περίοδο 2020-2021, το αργότερο μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου του 2021. Και όλοι γνωρίζουν, πλην του ΣΥΡΙΖΑ, ότι επί των ημερών του οι δικαιούχοι το έπαιρναν τμηματικά, στο τέλος της χειμερινής περιόδου. Και αν δεν είχαν λεφτά στην τσέπη, κρύωναν», πρόσθεσε ο κ. Σκυλακάκης.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κώστας Σκρέκας, Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκρέκας: Πιθανά νέα μέτρα ενεργειακής στήριξης Ιανουάριο και Φεβρουάριο

Σε σχέση με τα μέτρα στήριξης, ο υπουργός Περιβάλλοντος σημείωσε ότι η Κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε απευθείας επιδότηση των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος με 39 ευρώ για τις πρώτες κιλοβατώρες.
Staikouras, Ypourgeio Oikonomikon
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κοντά στο 7% η ανάπτυξη, ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης θα ανοίξει σήμερα το βράδυ, ενώ σημείωσε ότι οι αυξήσεις στις τιμές ενέργειας θα αποκλιμακωθούν στο β' τρίμηνο του 2022.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κονδύλι 90 εκατ. ευρώ για χρηματοδότηση του επιδόματος θέρμανσης

Ειδικά για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης της περιόδου 2021-2022 ο Διαχειριστής Ανανεώσιμων Πηγών και Εγγυήσεων Προέλευσης (ΔΑΠΕΕΠ) μεταφέρει στο Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης ποσό έως 90 εκατ. ευρώ.