ΓΔ: 1218.65 -0.52% Τζίρος: 318.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Θ. Σκυλακάκης: Μεγαλύτερο φέτος το επίδομα θέρμανσης

Στη δήλωση ότι o μέσος όρος του επιδόματος θέρμανσης που λαμβάνουν φέτος οι πολίτες είναι μεγαλύτερος, σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, προχώρησε ο υφυπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης.

Απάντηση στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι το επίδομα θέρμανσης το οποίο θα λάβουν φέτος οι πολίτες είναι μικρότερο από τις περασμένες χρονιές έδωσε ο Θόδωρος Σκυλακάκης.

«Ο μέσος όρος του επιδόματος θέρμανσης, που λαμβάνουν φέτος οι πολίτες είναι μεγαλύτερος σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές για όλες τις κατηγορίες πολιτών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική.

«Συνεχίζουν να έχουν μετεκλογική τρικυμία εν κρανίω οι υπεύθυνοι της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Τους θυμίζουμε την πραγματικότητα. Ο μέσος όρος του επιδόματος θέρμανσης, που λαμβάνουν φέτος οι πολίτες είναι μεγαλύτερος σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές για όλες τις κατηγορίες πολιτών.

Το επίδομα δίνεται νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά και οι δικαιούχοι δεν χρειάζεται να ξοδεύουν 1.600-2.400 ευρώ πετρέλαιο για να πάρουν 250-320 ευρώ επίδομα, όπως συνέβαινε επί ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα μπορούν να λάβουν τα ίδια χρήματα, δίνοντας από 500-640 ευρώ για πετρέλαιο.

Φέτος, δηλαδή, όλοι λαμβάνουν το ίδιο επίδομα (ανά κατηγορία Δήμου και οικογενειακή κατάσταση) ανεξάρτητα από το αν έχουν ή όχι μετρητά στη διάθεσή τους. Μπορούν να ζεσταθούν και οι πιο φτωχοί.

Επισημαίνω, ότι το επίδομα θέρμανσης θα διατεθεί και για την περίοδο 2020-2021, το αργότερο μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου του 2021. Και όλοι γνωρίζουν, πλην του ΣΥΡΙΖΑ, ότι επί των ημερών του οι δικαιούχοι το έπαιρναν τμηματικά, στο τέλος της χειμερινής περιόδου. Και αν δεν είχαν λεφτά στην τσέπη, κρύωναν», πρόσθεσε ο κ. Σκυλακάκης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Theodoros Kylakakis, Oikonomia
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θ. Σκυλακάκης: Πάνω από 20 δισ. ετησίως θα στοιχίσει το πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε πως το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι σχεδόν 4 φορές ακριβότεο από τα 5,5 δισ ευρώ που υποστηρίζει ο Αλ. Τσίπρας. Πρόταση για debate με θέμα τα οικονομικά προγράμματα των κομμάτων.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προειδοποίηση Αλ. Παπαδόπουλου για κίνδυνο δημοσιονομικού εκτροχιασμού

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών σε επιστολή του προς τους αρχηγούς των 3 κομμάτων, σημειώνει πως το ύψος του δημοσίου χρέους έφτασε τα 356.256 εκατ. ευρώ και εισηγείται την συγκρότηση μιας σταθερής Εθνικής Δημοσιονομικής Στρατηγικής.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταϊκούρας - Χατζηδάκης: Υποχώρηση 2% του ποσοστού φτώχειας στη χώρα

Οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας σημείωσαν πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι οι δείκτες ανισότητας μειώνονται, λόγω της αύξησης του μεριδίου εισοδήματος των οικονομικά ασθενέστερων πολιτών.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η απάντηση του Θ. Σκυλακάκη για το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επανέλαβε την πρόταση του να υπάρξει δημόσια συζήτηση μεταξύ εκπροσώπων από Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ όπου θα αναλυθούν τα προγράμματα των κομμάτων.
staikouras
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρ. Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση θα αφήσει μαξιλάρι 38 δισ. μετά τις εκλογές

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως μετά και την επιτυχημένη έκδοση του 5ετούς ομολόγου έχει καλυφθεί εγκαίρως το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος των εφετινών δανειακών αναγκών της χώρας.