ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:40:52 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτό: Υπ. Εσωτερικών

T. Θεοδωρικάκος: Έκκληση στους δημάρχους να πατάξουν την έμφυλη βία

Με επιστολή του ο υπουργός Εσωτερικών ζητά από τους δημάρχους πρωτοβουλίες και συλλογικές δράσεις για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της βίας.

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος με αφορμή την 25η Νοεμβρίου που καθιέρωσε ο ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, καλεί με επιστολή του στους δημάρχους όλης της χώρας, να συμβάλλουν εμπράκτως στη διάδοση του μηνύματος πως η έμφυλη βία είναι καταδικαστέα και να αναλάβουν συλλογικές δράσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
 
Στην επιστολή του προς τους 332 δημάρχους ο κ. Θεοδωρικάκος επισημαίνει ότι ήδη η τηλεφωνική γραμμή "SOS 15900" του δικτύου της γενικής γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, από την έναρξη της λειτουργίας της στις 11/3/2011 έως σήμερα, έχει δεχθεί 37.482 κλήσεις για καταγγελίες έμφυλης βίας.
 
Οι διαστάσεις του προβλήματος είναι σοβαρότατες τόσο στη χώρα μας όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, επισημαίνει στην επιστολή του ο υπουργός, καλώντας τους δημάρχους μέσω των δραστηριοτήτων που προγραμματίζονται την 25η Νοεμβρίου στους δήμους να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την εκρίζωση της έμφυλης βίας και να συμβάλλουν εμπράκτως στη διάδοση του μηνύματος πως «η βία είναι καταδικαστέα και δρούμε συλλογικά για την αντιμετώπιση του προβλήματος».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί στις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Open ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα σενάριο πρόωρων εκλογών ενώ χαρακτήρισε πρόωρη τη συζήτηση για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρώθηκε η πενθήμερη συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος

Την ερχόμενη Δευτέρα θα κληθούν να ψηφίσουν οι Έλληνες βουλευτές τις προτεινόμενες αλλαγές στο Σύνταγμα, με τη σχετική συζήτηση να ολοκληρώνεται, μετά από πέντε μέρες, το βράδυ της Παρασκευής.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαββός: Με διαφάνεια θα γίνουν οι τιτλοποιήσεις δανείων

Τη σπουδαιότητα της εφαρμογής του σχεδίου Ηρακλής, το οποίο θα απαλλάξει τις τράπεζες από το 40% των κόκκινων δανείων και θα ενισχύσει τη διαφάνεια του τραπεζικού τομέα υπογράμμισε ο Γιώργος Ζαββός.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Έχουμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία για έργα αναπτυξιακής ώθησης

Ο αναπληρωτής υπ. Εσωτερικών τόνισε ότι το αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του υπουργείου Εσωτερικών, σημειώνοντας ότι ειδικά για τις περιφέρειες υπάρχει δέσμευση ενός προϋπολογισμού, ύψους 390 εκατ. ευρώ.