ΓΔ: 2225.37 0.27% Τζίρος: 63.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:21:43
Dendias
Shutterstock

Στην Αλβανία μετέβη ο Νίκος Δένδιας

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών ήταν το Δυρράχιο, όπου παρακολούθησε μαζί με τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα, προσπάθειες απεγκλωβισμού των συνεργείων διάσωσης.

Εκτάκτως στην Αλβανία μετέβη σε συνέχεια της επίσκεψής του στα Σκόπια, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όντας ο πρώτος ξένος αξιωματούχος που μεταβαίνει στη γειτονική χώρα μετά τον καταστροφικό σεισμό.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του κ. Δένδια ήταν το Δυρράχιο, προκειμένου να εκφράσει την έμπρακτη στήριξη, τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της Ελλάδας στον δοκιμαζόμενο από τον σεισμό αλβανικό λαό.

Στο Δυρράχιο παρακολούθησε, μαζί με τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα, προσπάθειες των συνεργείων διάσωσης να απεγκλωβίσουν ανθρώπους από τα ερείπια πολυκατοικίας που κατέρρευσε από τον καταστροφικό σεισμό.

Ακολούθως οι κ.κ. Δένδιας και Ράμα επισκέφτηκαν μαζί τραυματίες στο στάδιο της πόλης, το οποίο έχει μετατραπεί σε προσωρινό νοσοκομείο.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός εξέφρασε την εκτίμησή του στην Ελλάδα για την άμεση ανταπόκριση, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Πριν από λίγο ο υπουργός Εξωτερικών αναχώρησε για τα Τίρανα, όπου πρόκειται να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα και αμέσως μετά με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο.

Συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον αλβανικό λαό

Σκοπός της επίσκεψης του Νίκου Δένδια είναι η έκφραση συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς το δοκιμαζόμενο αλβανικό λαό και την κυβέρνηση της χώρας.

«Εκφράζουμε τη συμπαράσταση της Ελλάδας στον λαό και την κυβέρνηση της Αλβανίας, για τις συνέπειες του σεισμού που έπληξε τη γειτονική μας χώρα» έγραψε το πρωί της Τρίτης σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο κ. Δένδιας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Δένδιας βουλή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δένδιας: Στην κοπή πίτας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου

Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΕΒΕΠ σήμερα στις 17:30. Στην εκδήλωση θα γίνει και απονομή βραβείων από το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου.
Νίκος Δένδιας
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Ο... «θεσμικός» Δένδιας, η πλατφόρμα ανακοπής πλειστηριασμών και η Snappi

Ο Δενδιας λύνει ολα τα προβήματα που δεν μπορεί να λύσει η κυβέρνηση, γιατί καθυστερεί η νέα πλατφρόρμα για ανακοπές πλειστηριασμών, η κρίσιμη ημέρα για ΟΠΑΠ και γιατί η ΤΙΤΑΝ θα προχωρήσει σε νέες εξαγορές.
Νίκος Δένδιας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Δένδιας: Απορρίπτω την κοινωνία πολλαπλών ταχυτήτων στον 21ο αιώνα

Ο Νίκος Δένδιας τόνισε πως δεν είναι αποδεκτή η κοινωνία πολλών ταχυτήτων και στόχος του ΥΠΕΘΑ είναι η δημιουργία ενός θετικού προτύπου και ενός μεγάλου οικιστικού προγράμματος στήριξης στρατιωτικών οικογενειών και ευρύτερα.
Νίκος Δένδιας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Μεταρρυθμίσεις μακροπρόθεσμου σχεδιασμού αντί βολικής αδράνειας

Ο Νίκος Δένδιας δήλωσε πως προτιμά τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό με εθνική ευθύνη από την εύκολη αδράνεια, τονίζοντας ότι οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις προκαλούν πάντα αντιδράσεις, ειδικά όταν διορθώνουν στρεβλώσεις ετών.
Νίκος Δένδιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας για Ένοπλες Δυνάμεις: Διασφαλίζουμε διαρκή ετοιμότητα της πατρίδας

Ο Ν. Δένδιας χαρακτήρισε εθνική ανάγκη την ψήφιση του νέου Χάρτη Μετάβασης των Ενόπλων Δυνάμεων, τονίζοντας την ανάγκη εκσυγχρονισμού και κοινωνικής ενότητας, και ασκώντας κριτική στην αντιπολίτευση για τη στάση της.
Έλληνες στρατιώτες παράταξη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαλλαγή στράτευσης για νέους με ΔΑΔ και αναπηρία άνω του 67%

Ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας κατέθεσε βελτίωση στο νομοσχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις, δίνοντας απαλλαγή από τη στράτευση σε παιδιά με αυτισμό και αναπηρία άνω του 67%. Εξετάζεται επίσης ρύθμιση για υποψήφιους με δυσλεξία.