ΓΔ: 1464.39 0.46% Τζίρος: 72.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: υπουργείο Ναυτιλίας

Γ. Πλακιωτάκης: Τέλος του έτους ο ανάδοχος για το λιμάνι Αλεξανδρούπολης

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανέφερε πως η αξιοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης θα αποδώσει σημαντικά οφέλη για την τοπική οικονομία και κοινωνία.

Την ιδιαίτερη γεωστρατηγική θέση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης σημείωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης που ανέφερε ότι ο διαγωνισμός για την αξιοποίησή του βρίσκεται στη δεύτερη φάση και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μάιου όπου και θα ανοιχτούν οι προσφορές ώστε να υπάρξει οριστικός ανάδοχος μέχρι τα τέλη του έτους.

Ο κ. Πλακιωτάκης επισκέφθηκε τον ΟΛΑ επ' ευκαιρία της σημερινής παρουσίας του στη Σαμοθράκη, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή εγκαινίων του νέου πλωτού ασθενοφόρου που εντάσσεται στον στόλο του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.

«Ο προνομιακός, γεωστρατηγικός, και γεωπολιτικός ρόλος του λιμανιού στην Αλεξανδρούπολη, σε συνδυασμό με τη δυνατότητα συνδυασμένων μεταφορών, αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για την αξιοποίηση του λιμανιού ως πύλη για την ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτελεί εγγύηση ότι η αξιοποίηση του λιμένος Αλεξανδρούπολης θα αποδώσει σημαντικότατα οφέλη και για την τοπική οικονομία και για την τοπική κοινωνία». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, μετά το πέρας της συνάντησης που είχε σήμερα το πρωί με τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης.

Αναφορικά με την πορεία του διαγωνισμού σημείωσε: «Βρισκόμαστε στη δεύτερη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την αξιοποίηση του λιμανιού. Αναμένεται προς τα τέλη Μαϊου να ανοίξουν οι προσφορές και να έχουμε οριστικό ανάδοχο και μέχρι τα τέλη του έτους να ολοκληρωθεί και η διαδικασία και να αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή κινήθηκε με σωστή στρατηγική, επίλυσε χρόνια προβλήματα του λιμανιού και επιβεβαιώθηκε η συγκεκριμένη στρατηγική με τη συμμετοχή τεσσάρων μεγάλων επενδυτικών ομίλων».

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χ. Στυλιανίδης: Προτεραιότητα η ασφάλεια στις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τόνισε πως πραγματοποιούνται έλεγχοι στα λιμάνια για το αν τηρούνται οι νέες οδηγίες για τη μεταφορά οχημάτων με χρήση εναλλακτικών καυσίμων στα πλοία.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Πλακιωτάκης: Αναβαθμίζουμε το τουριστικό προϊόν της χώρας

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής χαρακτήρισε το έργο αναβάθμισης του λιμένα που θα υλοποιηθεί στη Χερσόνησο «σταθμό» αναφέροντας πως έχουν διασφαλιστεί 175 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών στη χώρα.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπογραφή δήλωσης προθέσεων συνεργασίας Ελλάδας - Γαλλίας στον θαλάσσιο τομέα

Οι δύο χώρες συνεργάζονται για την ενίσχυση της διακυβέρνησης του τομέα της θαλάσσιας οικονομίας, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΔΝΟ).