ΓΔ: 2158.04 1.76% Τζίρος: 224.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: ΑΠΕ

ΥΠΕΞ: Παράνομη και μονομερής η αναγνώριση Ντονέτσκ και Λουχάνσκ από Ρωσία

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών επισημαίνεται ότι «η Ελλάδα θα διαβουλευθεί και θα συντονιστεί με τους Ευρωπαίους εταίρους και τους Συμμάχους της αναφορικά με την αντίδραση στην απόφαση αυτή».

«Η αναγνώριση από τη Ρωσία της παράνομης και μονομερούς ανακήρυξης "ανεξαρτησίας" των αποσχιστικών εδαφών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ της Ουκρανίας αποτελεί κατάφωρη παραβίαση θεμελιωδών αρχών του Διεθνούς Δικαίου, της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, και των συμφωνιών του Μινσκ», τονίζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

«Έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι η Ελλάδα τάσσεται υπέρ του σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας, της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας όλων των κρατών και καταδικάζει κάθε απόφαση που αντιβαίνει τις θεμελιώδεις αυτές αρχές του Διεθνούς Δικαίου.

Στο πλαίσιο των δεσμεύσεων της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ, η Ελλάδα θα διαβουλευθεί και θα συντονιστεί με τους Ευρωπαίους εταίρους και τους Συμμάχους της αναφορικά με την αντίδραση στην απόφαση αυτή», σημειώνει.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πόλη Πεκίνο ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανός αξιωματούχος στο Πεκίνο για διπλωματικές συνομιλίες

Ο Ουκρανός αναπλ. ΥΠΕΞ Κισλίτσια έφτασε στην Κίνα, για συναντήσεις με Κινέζους διπλωμάτες. Επισκέψεις τέτοιου είδους είναι σπάνιες λόγω των κατηγοριών για στήριξη της Ρωσίας από το Πεκίνο, ενώ συνάντησε και τον Αμερικανό πρεσβευτή.
Πόλεμος Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Ζητά εξηγήσεις από Βρετανία για τον στρατιώτη που σκοτώθηκε στην Ουκρανία

Η Μαρία Ζαχάροβα ζητά από τη Βρετανία να αποκαλύψει τον ρόλο του Βρετανού στρατιώτη που σκοτώθηκε στην Ουκρανία, κατηγορώντας το Λονδίνο για υποστήριξη «τρομοκρατικών ενεργειών» του Κιέβου.
Βουλή Τουρκίας Άγκυρα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Άγκυρα καλεί Ρώσο και Ουκρανό πρεσβευτή για τις επιθέσεις στη Μαύρη Θάλασσα

Η Τουρκία κάλεσε τον πρεσβευτή Ουκρανίας και τους εν ενεργεία επιτετραμμένους Ρωσίας στο ΥΠΕΞ για να εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τις επιθέσεις σε ρωσικά πλοία εντός της αποκλειστικής οικονομικής της ζώνης στη Μαύρη Θάλασσα.
Πόλεμος Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Πάνω από 1.400 Αφρικανοί μάχονται για τη Ρωσία, λέει το Κίεβο

Πάνω από 1.400 πολίτες από 36 αφρικανικές χώρες πολεμούν δίπλα στη Ρωσία στην Ουκρανία, σύμφωνα με το Κίεβο, το οποίο καταγγέλλει προσπάθειες στρατολόγησης Αφρικανών με απατηλά συμβόλαια και καλεί τις κυβερνήσεις να προειδοποιήσουν τους πολίτες τους.
Πυρηνικός σταθμός Ζαπορίζια
ΔΙΕΘΝΗ

Κίεβο σε Μόσχα: Εγγυήσεις ασφαλείας για ρεύμα στη Ζαπορίζια

Το ρωσικό ΥΠΕΞ δήλωσε πως, μετά από διαβουλεύσεις, έλαβε εγγυήσεις ασφαλείας από την Ουκρανία για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στον πυρηνικό σταθμό Ζαπορίζια, σύμφωνα με το πρακτορείο RIA.