ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:48:30 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Ειδικό σχέδιο εκκένωσης για τους Έλληνες Μαριούπολης και Οδησσού

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έχει συγκαλέσει σύσκεψη της Μονάδας Διαχείρισης Κρίσεων, η οποία θα λάβει χώρα σήμερα στις 17:30, όπως σημειώνει ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Η ελληνική πρεσβεία στο Κίεβο και τα γενικά προξενεία στην Μαριούπολη και στην Οδησσό καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να παραμείνουν σε συνεχή επικοινωνία με τους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Υφίσταται σχέδιο εκκένωσης, μη ανακοινώσιμο δεδομένης της ανάγκης προστασίας όσων θέλουν να αποχωρήσουν. Βεβαίως, το σχέδιο αναπροσαρμόζεται με βάση τα δεδομένα στο έδαφος και θα ανακοινωθεί αναλόγως, τόνιζαν οι ίδιες πηγές.

Επισημαίνεται ότι το υπουργείο Εξωτερικών είχε εκδώσει δύο ανακοινώσεις (στις 14 και στις 22 Φεβρουαρίου) με τις οποίες αποθάρρυνε έντονα όλα τα ταξίδια στο σύνολο της επικράτειας της Ουκρανίας, συνιστούσε στους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στη χώρα να αναχωρήσουν άμεσα και προέτρεπε όσους Έλληνες πολίτες επιθυμούν αρωγή για την αποχώρηση τους από την Ουκρανία να έρθουν σε επαφή με τις Ελληνικές αρχές στην Ουκρανία.

Σύσκεψη της Μονάδας Διαχείρισης Κρίσεων και επαφές Δένδια με πρέσβεις

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έχει συγκαλέσει σύσκεψη της Μονάδας Διαχείρισης Κρίσεων, η οποία θα λάβει χώρα σήμερα στις 17:30. Στη συνέχεια, κατόπιν αιτήματός τους, θα έχει επικοινωνία με τον πρέσβη των ΗΠΑ στις 19:45 και συνάντηση με τους πρέσβεις Ουκρανίας, Πολωνίας, Λιθουανίας, Εσθονίας και Λετονίας στις 20:15.

Αύριο νωρίς το πρωί θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους πρέσβεις της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου. Στη συνέχεια θα μεταβεί στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στο έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, το οποίο θα λάβει χώρα αύριο στις 16:00 (ώρα Ελλάδας).

Σημειώνεται τέλος ότι ο γενικός γραμματέας Θεμιστοκλής Δεμίρης θα καλέσει εκ νέου τον Ρώσο πρέσβη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Δένδιας: Ανησυχία για τη Μαριούπολη, να απομακρυνθούν οι άμαχοι

Καθώς το μεγαλύτερο μέρος της Μαριούπολης έχει πέσει σε ρωσικά χέρια, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών απευθύνει έκκληση να προστατευθεί ο άμαχος πληθυσμός της πόλης και να γίνει σεβαστό το Διεθνές Δίκαιο.
Dendias, Ypex
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολή του Έλληνα ΥΠΕΞ στη Χάγη για τα εγκλήματα πολέμου στη Μαριούπολη

Ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας ξεκαθαρίζει πως η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και τονίζει πως παρά τους ιστορικούς δεσμούς που έχει η χώρα μας με τη Ρωσία, δεν είχαμε άλλη επιλογή.
dendias, exoterikon
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Δένδιας: Η Ελλάδα θα κάνει ό,τι μπορεί για τους κατοίκους της Μαριούπολης

Ο Ουκρανός πρόεδρος Β. Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ευχαρίστησε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών για το γεγονός ότι ήταν ο πρώτος Ευρωπαίους αξιωματούχος που στήριξε το έργο των ανθρωπιστικών διαδρόμων στη Μαριούπολη.