ΓΔ: 831.72 -0.37% Τζίρος: 15.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:47:37 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Kievo-Maxes
Φωτο: Shutterstock

Δύο Έλληνες όμογενείς νεκροί και έξι τραυματίες στο χωριό Σαρτανά

Με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών, ο Γενικός Γραμματέας Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε τηλεφωνικά έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα και τον κάλεσε αύριο στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Δύο νεκροί ομογενείς και άλλοι έξι τραυματίες είναι το αποτέλεσμα βομβαρδισμού αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος στο χωριό Σαρτανά στην Ουκρανία. Η Ελλάδα με εντολή του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια πραγματοποίησε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο πρέσβη στην Αθήνα και τον κάλεσε αύριο στο υπουργείο Εξωτερικών.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για το συμβάν: 

«Η Ελλάδα εκφράζει τον αποτροπιασμό της και καταδικάζει απερίφραστα τον βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά νωρίτερα σήμερα, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ομογενών, καθώς και τον τραυματισμό άλλων έξι, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού.

Με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε τηλεφωνικά έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα και τον κάλεσε αύριο στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών είχε θέσει μετ'επιτάσεως στον Ρώσο ομόλογό του, κατά την πρόσφατη συνάντηση τους, το ζήτημα της ανάγκης προστασίας της Ελληνικής ομογένειας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Georgantas, Ypourgeio Psifiakis Politikis, Kivernisi
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Γεωργαντάς: «Δεν υπάρχει κανένα θέμα επισιτιστικής ασφάλειας στην Ελλάδα»

Η Ελλάδα το 2021 εισήγαγε από τη Ρωσία και την Ουκρανία μαλακό σίτο, αραβόσιτο και κριθάρι που αντιπροσώπευαν το 30% των συνολικών εισαγωγών μας. Με το ξέσπασμα του πολέμου η χώρα μας έπρεπε να βρει εναλλακτικούς προμηθευτές.
Georgantas, Ypourgeio Psifiakis Politikis, Kivernisi
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργαντάς: Ο αγροδιατροφικός τομέας μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη

Ο υπουργός τόνισε, πως ο πόλεμος ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία αλλά και η ενεργειακή κρίση ανέδειξαν τα προβλήματα που δημιουργεί η κλιματική κρίση και τόνισε ότι η επάρκεια αγαθών πρέπει να διασφαλισθεί παγκοσμίως.
Tsakloglou, Ypoyrgeio Ergasias
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Τσακλόγλου: Ο πόλεμος στην Ουκρανία διευρύνει τις ανισότητες

Ο υφυπουργός Εργασίας σημείωσε πως μια τριπλή κρίση, υγειονομική, ενεργειακή και χρηματοπιστωτική έχει εξαπλωθεί σε όλο τον πλανήτη και το χάσμα τόσο στην οικονομική ανάπτυξη όσο και τις προοπτικές της αγορές έχει μεγαλώσει.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Σχοινάς: Oι Ουκρανοί πρόσφυγες μπορούν να βοηθήσουν την Ευρώπη

Όπως αναφέρει η εφημερίδα ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής κάνει λόγο για θετική εξέλιξη και εκτιμά ότι «ανεξάρτητα από την εξέλιξη του πολέμου, τουλάχιστον 2,5-3 εκατομμύρια άνθρωποι θα μείνουν» στην Ευρώπη.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Επίκαιρη ερώτηση για την αποστολή όπλων από Ελλάδα στην Ουκρανία

Ο βουλευτής του κόμματος ρωτά τον υπουργό Εθνικής Άμυνας για τις ποσότητες όπλων που έχουν αποσταλεί αποσταλεί στην Ουκρανία, αλλά και για το αν έχουν υπογραφεί συμβάσεις για τις κινήσεις αυτές.
Dendias-Blinken
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η στρατηγική συνεργασία Ελλάδας - ΗΠΑ στη συνάντηση Δένδια - Μπλίνκεν

Η συζήτηση επεκτάθηκε στη συνεργασία σε πολυμερή σχήματα, μετά την πρόσφατη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών στο σχήμα «3+1». Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ενέργεια, όπου η Ελλάδα αναλαμβάνει πλέον κομβικό ρόλο.